Blatul:
Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu cele 60 gr de zahar si cu untul topit.Eu am amestecat doar biscuiti cu unt, nefolosind zahar. Intr-o forma de tort detasabila, in care se pune hartia de copt, se va pune acest amestec si se lasa la frigider o jumatate de ora, timp in care se prepara crema.
Crema:
Amestecam branza cu zaharul sau mierea zaharisita. Punem pe rand cate un ou din cele 6. Amestecam cu mixerul nu mai mult de 30 de secunde la fiecare ou (respectati cu strictete secundele!). Se pun frisca lichida sau smantana de casa, coaja de lamaie si zaharul vanilat iar la final adaugam faina, dupa care amestecam cu mixerul inca un minut. Amestecul acesta se toarna in forma de tort, peste blatul de biscuiti de la frigider.
In cuptorul incalzit la 180 grade se introduce forma de tort, peste care se pune staniol.Forma de tort se pune pe o alta tava, pentru a nu se arde! Dupa 20 minute, se ia staniolul si se mai lasa inca aproximativ 15 minute.Se scoate si se lasa la racit, pentru a se detasa la final peretii, atunci cand prajitura este rece.Dupa aproximativ 4 ore se raceste complet si se pune la frigider pana a doua zi.
Ornatul:
A doua zi se va imbraca in frisca. Eu prepar frisca din 200 ml smantana de casa si doua linguri de zahar praf, plus un pachet de zahar vanilat (de asemenea pudra).Este delicioasa!
Pentru ornat, am utilizat capsuni si kiwi, dulceata de capsuni de la Sinziana, persoana careia prajitura ii poarta numele:) si ciocolata neagra, rasa.Vara este delicioasa cu un melange de fructe de padure!De asemenea, de Paste, poate inlocui cu succes pasca, decorul fiind adecvat.
Daca doriti sa faceti o surpriza unei persoane dragi, aceasta prajitura este una foarte "prietenoasa", fiind delicioasa atunci cand este mancata alaturi de oamenii la care tinem:) Multa bafta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii