autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu branza, capsune si zmeura

Autor: oanaoana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oanaoana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
Blat:, - 1/3 ceasca migdale macinate sau biscuiti sfaramati (macinati) Eu am folosit migdale macinate, e mai sanatos., - 3/4 ceasca faina, - 1/4 ceasca zahar, - 90g unt taiat cubulete., , Umplutura:, - 330g branza philadelphia, - 500g branza ricotta proaspata, - 4 oua, - 1 1/3 ceasca zahar, - 1/2 lingurita extract de vanilie, - 1 lingura de coaja de lamaie rasa, - 1/4 ceasca zeama de lamaie, - 1 1/2 lingura faina de porumb (nu malai), - 1 1/2 lingura apa, Capsune si zmeura pentru decor. Puteti folosi si compot din aceste fructe sau alte fructe de padure.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade.

2. Pentru blat, se pun migdalele (biscuitii), faina, zaharul si untul intr-un bol si se freaca untul pana se formeaza niste firimituri.

3. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda pentru blaturi. Incercati sa prindeti hartia de copt intre peretii tavii si baza acesteia. Hartia trebuie sa fie neteda, fara incretituri. Peste tava tapetata se adauga amestecul pentru blat. Se apasa incet cu degetele pana se netezeste apoi cu spatele unei linguri pentru finisare.

Se coace in cuptor timp de 15min sau pana devine auriu.

4. Pentru umplutura se pun branza philadelphia, ricotta, ouale, zaharul, coaja de lamaie, zeama de lamaie, vanilia intr-un bol sau robot de bucatarie. Se combina faina de porumb cu apa pana se omogenizeaza si se adauga peste celelalte ingrediente. Se amesteca totul pana se omogenizeaza.

5. Se unge tava in care s-a copt blatul cu unt pe margini fara a scoate blatul din tava si se adauga umplutura in tava. Daca apar mici bule, incercati sa neteziti cu spatele unei linguri.

Se coace in cuptor timp de 1 ora. Se stinge cuptorul si se mai lasa inca 1 ora in cuptor. Se lasa la racit in frigider pret de cateva ore apoi se serveste cu capsune si zmeura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, capsune si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe

Briose cu fructe

Se pun in trei boluri: zmeura spalata si scursa, pulpa de pepene taiata cubulete, fructele de physalis

2 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura intoarsa

Prajitura intoarsa

1.Prima data preparam folile.Amestecam faina si untul,adaugam zaharul pudra,praful de copt,oul si

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    oanaoana (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Mira, cred ca in Romania intr-adevar ii spune amidon de porumb. Cat traieste omu'-nvata. :) O zi frumoasa iti doresc!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    interesant !

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Delicios si frumos,Oana!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Cred ca este o bunatate ...

    • Fara foto

      oanaoana (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Intr-adevar, este delicioasa!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      O nebunie delicioasa!!!...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      1 1/2 lingura faina de porumb (nu malai) Adica, amidon din porumb?

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Bun de tot!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 1/3 ceasca migdale macinate sau biscuiti sfaramati (macinati) Eu am folosit migdale macinate
  • e mai sanatos.
  • - 3/4 ceasca faina
  • - 1/4 ceasca zahar
  • - 90g unt taiat cubulete.
  • Umplutura:
  • - 330g branza philadelphia
  • - 500g branza ricotta proaspata
  • - 4 oua
  • - 1 1/3 ceasca zahar
  • - 1/2 lingurita extract de vanilie
  • - 1 lingura de coaja de lamaie rasa
  • - 1/4 ceasca zeama de lamaie
  • - 1 1/2 lingura faina de porumb (nu malai)
  • - 1 1/2 lingura apa
  • Capsune si zmeura pentru decor. Puteti folosi si compot din aceste fructe sau alte fructe de padure.

Raporteaza reteta

Retete
de oanaoana
Salata Cesar

Salata Cesar

Se prajeste baconul, se asaza pe prosop de hartie sa se scurga dupa ce s-a prajit si se taie feliute

1 vot    2 comentarii
20 min
Salate reci

oanaoana (Chef de cuisine)

Mira, cred ca in Romania intr-adevar ii spune amidon de porumb. Cat traieste omu'-nvata. :) O zi frumoasa iti doresc!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
COZONAC CU NUCA SI CIOCOLATA