1. Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade.
2. Pentru blat, se pun migdalele (biscuitii), faina, zaharul si untul intr-un bol si se freaca untul pana se formeaza niste firimituri.
3. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda pentru blaturi. Incercati sa prindeti hartia de copt intre peretii tavii si baza acesteia. Hartia trebuie sa fie neteda, fara incretituri. Peste tava tapetata se adauga amestecul pentru blat. Se apasa incet cu degetele pana se netezeste apoi cu spatele unei linguri pentru finisare.
Se coace in cuptor timp de 15min sau pana devine auriu.
4. Pentru umplutura se pun branza philadelphia, ricotta, ouale, zaharul, coaja de lamaie, zeama de lamaie, vanilia intr-un bol sau robot de bucatarie. Se combina faina de porumb cu apa pana se omogenizeaza si se adauga peste celelalte ingrediente. Se amesteca totul pana se omogenizeaza.
5. Se unge tava in care s-a copt blatul cu unt pe margini fara a scoate blatul din tava si se adauga umplutura in tava. Daca apar mici bule, incercati sa neteziti cu spatele unei linguri.
Se coace in cuptor timp de 1 ora. Se stinge cuptorul si se mai lasa inca 1 ora in cuptor. Se lasa la racit in frigider pret de cateva ore apoi se serveste cu capsune si zmeura.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii