autor:

Fara foto

» » Fripturi

Chicken satay

Autor: iante (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iante (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
Va trebuiesc: 500 g file de piept de pui (fara piele si os), o capatana de usturoi, o ceapa mica, 2 linguri de zahar, 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci, de stridii sau, in ultima instanta, cu sos de soya), 3 linguri de ulei (de preferat de alune), 2 linguri de unt de arahide, 100 ml lapte de cocos, o lingura de sos chilli, o lingura de lemmon grass powder

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.
Se pune usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, se taie, se piseaza, etc dupa care se amesteca). Se va obtine o pasta fina care se poate subtia cu apa rece. Se pune peste carne, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand. Se incalzesc celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca 4 minute pana se obtine un sos ca o smantana groasa. Carnea astfel marinata se pune pe gratar pana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Se invarte si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar. Puiul se aseaza pe platou in forma de raze de soare, iar la mijloc se pune sosul intr-un castronel mic. Se poate orna cu lamaie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chicken satay" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de curcan cu cartofi la cuptor

Piept de curcan cu cartofi la cuptor

Pieptul de curcan se spala,se taie felii si se condimenteaza cu sare,piper,origano si usturoiul taiat

16 voturi    5 comentarii
1h
Fripturi
Copane de pui la cuptor

Copane de pui la cuptor

Copanele se spala bine cu apa. Se curata si se dau deoparte. Se curata usturoi si cate 2 catei se

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Va trebuiesc: 500 g file de piept de pui (fara piele si os)
  • o capatana de usturoi
  • o ceapa mica
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci
  • de stridii sau
  • in ultima instanta
  • cu sos de soya)
  • 3 linguri de ulei (de preferat de alune)
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 100 ml lapte de cocos
  • o lingura de sos chilli
  • o lingura de lemmon grass powder

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Muschi de vita cu sos de rosii si rodie