autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu masline

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 noiembrie 2013

Ingrediente
500g faina, 300 ml apa calduta, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita cu zahar, 1,5 lingurita cu sare, 2 linguri ulei de masline, Mai avem nevoie, 200 g masline fara samburi, ulei pentru uns tava, 1 ou pentru uns chiflele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu zaharul si sarea.
Facem o gaura in mijloc si adaugam uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana.
Turnam usor apa .Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elastic.
Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de circa 30 min. dupa care ne ungem pe maini cu ulei si "confectionam" 11 bilute (atatea mi-au rezultat) pe care le lasam la crescut ,la cald circa 15-20 min.
Infainam masa de lucru si cu ajutorul sucutorului intindem fiecare biluta in parte.Impartim maslinele in 11 parti si punem apoi in mijlocul fiecarei bucati de aluat in parte cate o granajoara.
Formam bilute.
Batem bine un ou si ungem cu ajutorul unei pensule fiecare chifla in parte.
Asezam chiflele intr-o tava unsa cu unt si captusita cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana acestea sunt bine facute si frumos rumenite.(circa 20 min).

Scoatem tabva din cuptor si pentru a se mentine proaspete le acoperim cu un prosop.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clatite din cartofi

Clatite din cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala si se rad prin razatoarea mica.Ouale se bat cu putina faina

12 voturi    1 comentariu
45h
Aluaturi si Foietaje
Ochiul soacrei

Ochiul soacrei

Se taie sunca fasii subtiri, iar apoi se rade cascavalul. Galbenusul se bate cu ketchupul. Presari

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana Florescu , 25 mai 2014

    De incercat,arata bine si cred ca sunt si foarte gustoase

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    ma bucur Valentina ca ai testat reteta .da, cu ingredientele se poate jongla...............ce ai prin frigider,ce-ti place.multumesc si te mai astept!

  • Fara foto

    valentina oprea (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    Excelente. Eu am facut 9 chifle care sunt numai bune, ca si marime, de dat ca pachetel la scoala (cu cascaval, chiar si simple) Si, pentru a experimenta, am pus foarte putin usturoi tocat in 3 dintre ele. Ne-a placut si varianta aceasta. Multumiri pentru reteta.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      multumesc Ioana!buna sugestia!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Elisa,multumesc!o idee minunata cu macinatul maslinelor!pup si te mai astept!

    • Fara foto

      Szabo Ioana , 21 noiembrie 2013

      Felicitari ,arata bine sunt usor de facu si vin cu o sugestie ,maslinele se macina si se pun in mijloc, cum a mai spus Elisa Covaci , dar se pot incorpora in aluat . O bunatate de reteta :) !

    • Fara foto

      Elisa Covaci , 21 noiembrie 2013

      Felicitari!

    • Fara foto

      Elisa Covaci , 21 noiembrie 2013

      usor de facut si gustoase in dragi :) Felicitari! eu am macinat maslinele , au iesit bestiale :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1,5 lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • Mai avem nevoie
  • 200 g masline fara samburi
  • ulei pentru uns tava
  • 1 ou pentru uns chiflele

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

ma bucur Valentina ca ai testat reteta .da, cu ingredientele se poate jongla...............ce ai prin frigider,ce-ti place.multumesc si te mai astept!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie