Punem faina intr-un vas si o amestecam cu zaharul si sarea.
Facem o gaura in mijloc si adaugam uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana.
Turnam usor apa .Framantam.bine aluatul pana cand acesta se desprinde usor de pe mână si e usor elastic.
Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit,la cald, timp de circa 30 min. dupa care ne ungem pe maini cu ulei si "confectionam" 11 bilute (atatea mi-au rezultat) pe care le lasam la crescut ,la cald circa 15-20 min.
Infainam masa de lucru si cu ajutorul sucutorului intindem fiecare biluta in parte.Impartim maslinele in 11 parti si punem apoi in mijlocul fiecarei bucati de aluat in parte cate o granajoara.
Formam bilute.
Batem bine un ou si ungem cu ajutorul unei pensule fiecare chifla in parte.
Asezam chiflele intr-o tava unsa cu unt si captusita cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana acestea sunt bine facute si frumos rumenite.(circa 20 min).
Scoatem tabva din cuptor si pentru a se mentine proaspete le acoperim cu un prosop.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii