autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu miere si fulgi de migdale

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru paine:, .600 g faina alba, .350 ml apa, .1 lingura cu miere, .1 plic cu drojdie, .1/2 lingurita sare, Mai avem nevoie de :, .putin ulei, .miere pentru uns, .fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune intr-un vas si se lasa sa creasca ,acoperindu-l cu un prosop de bucatarie.Dupa ce a crescut , aluatul se imparte in 7 bucati(atatea chifle mi-au iesit) si cu mana umezita in putina apa se modeleaza chiflele care se aseaza apoi pe rand in formele vasului de lut uns in prealabil cu putin ulei.
Se mai lasa la crescut circa 5-10 min. dupa care se unge fiecare chifla in parte cu miere si apoi se presara fulgi de migdale.Se da cuptor pana chiflele se rumenesc.Se scoate vasul din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se scot din forme pe rand.
Sunt delicioase acompaniate de un pahar cu iaurt, sana, lapte batut.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu miere si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
papanasi

papanasi

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Painici umplute cu branza

Painici umplute cu branza

Facem un aluat de paine din ou batut cu sare si zahar, drojdia dizolvata cu putin lapte, rasturnam

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

    Multumesc,Ramona!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

    Foarte apetisante!!! Felicitãri :)

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru paine:
  • .600 g faina alba
  • .350 ml apa
  • .1 lingura cu miere
  • .1 plic cu drojdie
  • .1/2 lingurita sare
  • Mai avem nevoie de :
  • .putin ulei
  • .miere pentru uns
  • .fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Multumesc,Ramona!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Haios