autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu miere si fulgi de migdale

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru paine:, .600 g faina alba, .350 ml apa, .1 lingura cu miere, .1 plic cu drojdie, .1/2 lingurita sare, Mai avem nevoie de :, .putin ulei, .miere pentru uns, .fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune intr-un vas si se lasa sa creasca ,acoperindu-l cu un prosop de bucatarie.Dupa ce a crescut , aluatul se imparte in 7 bucati(atatea chifle mi-au iesit) si cu mana umezita in putina apa se modeleaza chiflele care se aseaza apoi pe rand in formele vasului de lut uns in prealabil cu putin ulei.
Se mai lasa la crescut circa 5-10 min. dupa care se unge fiecare chifla in parte cu miere si apoi se presara fulgi de migdale.Se da cuptor pana chiflele se rumenesc.Se scoate vasul din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se scot din forme pe rand.
Sunt delicioase acompaniate de un pahar cu iaurt, sana, lapte batut.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu miere si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron mare si se amesteca cu sarea. In mijloc se face o adancitura in care

11 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Painici cu cascaval si muschi file

Painici cu cascaval si muschi file

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul,

5 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

    Multumesc,Ramona!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2010

    Foarte apetisante!!! Felicitãri :)

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru paine:
  • .600 g faina alba
  • .350 ml apa
  • .1 lingura cu miere
  • .1 plic cu drojdie
  • .1/2 lingurita sare
  • Mai avem nevoie de :
  • .putin ulei
  • .miere pentru uns
  • .fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Multumesc,Ramona!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu cartofi si seminte
Cookie Settings