autor:

dora

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu mac

Autor: dora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
2 ou,500 gr faina,150 ml lapte, cub de drojdie,4 linguri zahar,sare,mac,3linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea si zaharul,apoi in mijlocul fainii facem un cuib unde punem drojdia peste care turnam laptele caldut.Dupa ce sta un pic adaugam 1 ou,uleiul si un pic de mac,apoi le framantam pana ce optinem un aluat fin.Se lasa la dospit 30 minute,dupa care facem diferite forme,le asazam in tava si le ungem cu ou si presaram cu mac.Le lasam sa creasca apoi le dam la cuptor cam 20 minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu mac si cascaval

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia,

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 ou,500 gr faina,150 ml lapte, cub de drojdie,4 linguri zahar,sare,mac,3linguri ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de dora
Tort Dora

Tort Dora

Separam ouale, batem albusurile spuma, apoi adaugam 16 linguri de zahar, galbenusurile, praful de

1 vot    3 comentarii
20h 5 min
Torturi
Prajitura caramel

Prajitura caramel

separam oule batem albusurile spuma tare ,apoi adaugam treptat 12 linguri de zahar,galbenusurile

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Bucuresti

Bucuresti

batem albusurile spuma tare, adaugam treptat 16 linguri de zahar si batem maideparte ,apoi adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa