autor:

dora

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle cu mac

Autor: dora (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dora (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
2 ou,500 gr faina,150 ml lapte, cub de drojdie,4 linguri zahar,sare,mac,3linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea si zaharul,apoi in mijlocul fainii facem un cuib unde punem drojdia peste care turnam laptele caldut.Dupa ce sta un pic adaugam 1 ou,uleiul si un pic de mac,apoi le framantam pana ce optinem un aluat fin.Se lasa la dospit 30 minute,dupa care facem diferite forme,le asazam in tava si le ungem cu ou si presaram cu mac.Le lasam sa creasca apoi le dam la cuptor cam 20 minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu mac si cascaval

Chifle cu mac si cascaval

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia,

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte si mac panini

Chifle cu lapte si mac panini

Laptele se amesteca cu drojdia, se adaugfa zaharul, uleiul, se amesteca bine pt a dizolva drojdia

5 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 ou,500 gr faina,150 ml lapte, cub de drojdie,4 linguri zahar,sare,mac,3linguri ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de dora
Tort Dora

Tort Dora

Separam ouale, batem albusurile spuma, apoi adaugam 16 linguri de zahar, galbenusurile, praful de

1 vot    3 comentarii
20h 5 min
Torturi
Prajitura caramel

Prajitura caramel

separam oule batem albusurile spuma tare ,apoi adaugam treptat 12 linguri de zahar,galbenusurile

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Bucuresti

Bucuresti

batem albusurile spuma tare, adaugam treptat 16 linguri de zahar si batem maideparte ,apoi adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pernite cu branza