autor:

miha_r

» » , , Aluaturi si Foietaje, Fripturi, Sandviciuri

Chifle de hamburger

Autor: miha_r (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha_r (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
500 g faina alba, , 230 g lapte dulce, , 4,3 g drojdie instant dry, , 1 ou, , 40 g unt moale, , 30 g zahar, , 10 g sare, , 50 g susan - pt decorat.

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Etapa I (cu 12 ore inainte): Paté fermenté

Aceasta etapa va rafina gustul formulei finale prin reducerea cantitatii de drojdie folosita.
Pentru acesta, se retin din totalul ingredientelor 170 g faina, 110 g lapte, 1 g drojdie si 3 g sare, care se amesteca bine, intr-un bol. Se acopera si se lasa la frigider pentru 12 ore.

Etapa II:
Se pun toate ingredientele intr-un bol incapator, mai putin untul si se amesteca aluatul rezultat cu un mixer spirala, la prima viteza, 3 minute.
Se incorporeaza treptat untul, taiat bucatele si se continua mixatul aproximativ 10 minute, sau pana cand aluatul devine fin, uniform, matasos.
Se lasa la dospit in bolul acoperit, intr-un loc ferit de curenti, caldut, pentru aproximativ o ora.
Se rastoarna pe blatul de lucru usor infainat si se imparte in 12 bucati aproximativ egale. Se aplatizeaza fiecare bucata si se suprapun marginile in centru, pana rezulta o sfera. Se intorc cu fata in sus si se acopera cu un prosop curat, pentru cateva minute.
Se pregateste o farfuriuta cu susan pentru decorat si un prosopel umed.
De asemenea, se va pregati si o tava mare in care se vor coace, in care se aseaza hartie de copt.
Se ia fiecare sfera, se aplatizeaza cu palma pana rezulta un disc de aproximativ 10 cm diametru. Se tamponeaza usor cu prosopul umed, se da prin susan, fara a incarca prea mult chiflele si se aseaza in tava pentru copt, cu spatii de aproximativ 5 cm intre ele.
Se acopera si se lasa din nou la crescut, cam 1-2 ore, pana cresc si devin pufoase. (La atingerea lor cu un deget, forma trebuie sa revina usor inapoi.)
Se preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si se coc pentru aproximativ 10-15 minute, sau pana cand coaja devine galbui-aurie.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit, la temperatura camerei.
Se consuma in aceeasi zi sau se pastreaza la congelator.


Sunt savuroase, odata facute in cuptorul propriu veti uita de chiflele din comert.
Se pot servi cu lapte, la masa de pranz, sau drept chifle pentru un hamburger pe care nu il veti uita curand!

Multumesc Codrutei Popa pentru aceasta minunata reteta, pe care o impartasesc cu drag oricarui impatimit in ale gusturilor alese!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle de hamburger" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Sandvis delicios pentru cei mici

Sandvis delicios pentru cei mici

Punem la fiert oul.Cele 4 felii de paine le lasam in prajitorul de paine pe ambele parti.Ungem doua

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sandviciuri
Sandvici cu falafel

Sandvici cu falafel

Se prajesc falafel in ulei si se scot pe hartie absorbanta. Lipia se taie in doua si se umple cu

7 voturi    9 comentarii
30 min
Sandviciuri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 230 g lapte dulce
  • 4,3 g drojdie instant dry
  • 1 ou
  • 40 g unt moale
  • 30 g zahar
  • 10 g sare
  • 50 g susan - pt decorat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cu pastrama de vita Sandwich cu pastrama de vita

Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste. Pregatim

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Veggie Burgers Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Hamburger pregatit in casa
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania