Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele caldut, zaharul, oul si untul. Framantam bine pana nu se mai simt cocoloase la mana, iar aluatul devine neted si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina in aluat, cat sa nu fie lipicios, dar nu trebuie sa fie un aluat tare. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la cald circa 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in bile cat de cat egale (ale mele au avut circa 75 grame). Intindem fiecare bila in forma rotunda, nu foarte mare si punem un cubulet de branza topita la mijloc. Adunam colturile la mijloc si dam forma rotunda. Procedam la fel cu toate bilele pana le terminam.
In tava de la aragaz punem hartie de copt. Punem bilutele formate una langa alta la distanta si le mai lasam circa 20 de minute sa creasca (eu le-am lasat in cuptorul de la aragaz stins). Le ungem apoi cu un ou batut si presaram dupa preferinta mac, susan, sare, cascaval etc. Le dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii