autor:

LALY

» » Aluaturi si Foietaje

Chifle pufoase cu branza topita

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
600 gr faina 000, 50 gr zahar, 1 plic drojdie uscata, 2 oua, 250-300 ml lapte caldut, 60 gr unt, 2 lingurite rase cu sare, 2 cutii de branza topita, mac,susan,etc

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai mare punem faina, sarea si drojdia si amestecam bine. Facem o gropita la mijloc si adaugam laptele caldut, zaharul, oul si untul. Framantam bine pana nu se mai simt cocoloase la mana, iar aluatul devine neted si elastic. Daca mai este nevoie mai adaugam putina faina in aluat, cat sa nu fie lipicios, dar nu trebuie sa fie un aluat tare. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la cald circa 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in bile cat de cat egale (ale mele au avut circa 75 grame). Intindem fiecare bila in forma rotunda, nu foarte mare si punem un cubulet de branza topita la mijloc. Adunam colturile la mijloc si dam forma rotunda. Procedam la fel cu toate bilele pana le terminam.



In tava de la aragaz punem hartie de copt. Punem bilutele formate una langa alta la distanta si le mai lasam circa 20 de minute sa creasca (eu le-am lasat in cuptorul de la aragaz stins). Le ungem apoi cu un ou batut si presaram dupa preferinta mac, susan, sare, cascaval etc. Le dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu branza topita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langosi cu usturoi, smantana si branza

Langosi cu usturoi, smantana si branza

Se face o coca din faina, drojdie, sare, apa si ulei (turnati in cosul palmei - 2 x) se framanta

3 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
baigli cu nuca

baigli cu nuca

Prepararea aluatului : La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2013

    Ma bucur ca ti-au placut Elimar.

  • Fara foto

    Elimar Elimar , 17 noiembrie 2013

    sunt sper bune , le-am facut

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

    Fetelor va pup dulce pe toate,am pentru toata lumea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      delicioase...

    • Fara foto

      Luminita Tundrea , 08 noiembrie 2013

      sunt sper bune , le-am facut

    • Fara foto

      Mariana Micsa , 08 noiembrie 2013

      superr arata!!

    • Fara foto

      Proca Constanta , 08 noiembrie 2013

      Ce bine arata !

    • Fara foto

      Elimar Elimar , 08 noiembrie 2013

      arata bine , trebuie sa incerc

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina 000
  • 50 gr zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • 250-300 ml lapte caldut
  • 60 gr unt
  • 2 lingurite rase cu sare
  • 2 cutii de branza topita
  • mac,susan,etc

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Ma bucur ca ti-au placut Elimar.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Krapfen