autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

CHIFLE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
o cana zahar, 1-2 lingurite scortisoara, un praf de sare, drojdie, jumatate de cana cu miez de nuca pista marunt, 2 cani faina, jumatate de cana cu unt, lapte, 4-5 oua, alte 5 cani de faina, o cana si jumatate de stafide, o cana zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zaharul,scortisoara,sarea,nucile si 2 cani de faina.Untul se topeste si se adauga o jumatate de cana de lapte.Se amesteca toate ingredientele si se adauga ouale si o cana de faina,amestecand in continuare foarte bine.Apoi adaugati stafidele si celelalte 3 cani de faina foarte usor.
Se unge si se tapeteaza o tava cu faina si se toarna aluatul.Se introduce la cuptor pentru cca 15 minute.Se scoate tava si se portioneaza in mod egal,dupa care le transferati la distanta una de cealalta intr-o alta tava. Se acopera cu un prosop curat se se lasa la crescut timp de 40-45 de minute.
Separat se mai bate un ou.Ungeti chiflele si introduceti tava din nou la cutor pana se rumenesc.
Amestecati putin lapte cu zahar pudra si decorati chiflele.
Sunt delicioase pentru micul dejun.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFLE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle dulci cu mere si nuci

Chifle dulci cu mere si nuci

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii
Chifle cu lapte batut si mac

Chifle cu lapte batut si mac

Se pune faina intr-un recipient. In mijlocul fainii se face loc unde se pune drojdia, zaharul si

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • o cana zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • un praf de sare
  • drojdie
  • jumatate de cana cu miez de nuca pista marunt
  • 2 cani faina
  • jumatate de cana cu unt
  • lapte
  • 4-5 oua
  • alte 5 cani de faina
  • o cana si jumatate de stafide
  • o cana zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Piine de casa speciala