autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

CHIFLE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
o cana zahar, 1-2 lingurite scortisoara, un praf de sare, drojdie, jumatate de cana cu miez de nuca pista marunt, 2 cani faina, jumatate de cana cu unt, lapte, 4-5 oua, alte 5 cani de faina, o cana si jumatate de stafide, o cana zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zaharul,scortisoara,sarea,nucile si 2 cani de faina.Untul se topeste si se adauga o jumatate de cana de lapte.Se amesteca toate ingredientele si se adauga ouale si o cana de faina,amestecand in continuare foarte bine.Apoi adaugati stafidele si celelalte 3 cani de faina foarte usor.
Se unge si se tapeteaza o tava cu faina si se toarna aluatul.Se introduce la cuptor pentru cca 15 minute.Se scoate tava si se portioneaza in mod egal,dupa care le transferati la distanta una de cealalta intr-o alta tava. Se acopera cu un prosop curat se se lasa la crescut timp de 40-45 de minute.
Separat se mai bate un ou.Ungeti chiflele si introduceti tava din nou la cutor pana se rumenesc.
Amestecati putin lapte cu zahar pudra si decorati chiflele.
Sunt delicioase pentru micul dejun.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFLE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Arrufadas ( Chifle de casã)

Arrufadas ( Chifle de casã)

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut. Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã,

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu masline

Chifle cu masline

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam

11 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • o cana zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • un praf de sare
  • drojdie
  • jumatate de cana cu miez de nuca pista marunt
  • 2 cani faina
  • jumatate de cana cu unt
  • lapte
  • 4-5 oua
  • alte 5 cani de faina
  • o cana si jumatate de stafide
  • o cana zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu faina integrala de grau