autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

CHIFLE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2009

Ingrediente
o cana zahar, 1-2 lingurite scortisoara, un praf de sare, drojdie, jumatate de cana cu miez de nuca pista marunt, 2 cani faina, jumatate de cana cu unt, lapte, 4-5 oua, alte 5 cani de faina, o cana si jumatate de stafide, o cana zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca drojdia cu zaharul,scortisoara,sarea,nucile si 2 cani de faina.Untul se topeste si se adauga o jumatate de cana de lapte.Se amesteca toate ingredientele si se adauga ouale si o cana de faina,amestecand in continuare foarte bine.Apoi adaugati stafidele si celelalte 3 cani de faina foarte usor.
Se unge si se tapeteaza o tava cu faina si se toarna aluatul.Se introduce la cuptor pentru cca 15 minute.Se scoate tava si se portioneaza in mod egal,dupa care le transferati la distanta una de cealalta intr-o alta tava. Se acopera cu un prosop curat se se lasa la crescut timp de 40-45 de minute.
Separat se mai bate un ou.Ungeti chiflele si introduceti tava din nou la cutor pana se rumenesc.
Amestecati putin lapte cu zahar pudra si decorati chiflele.
Sunt delicioase pentru micul dejun.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFLE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu lapte si mac panini

Chifle cu lapte si mac panini

Laptele se amesteca cu drojdia, se adaugfa zaharul, uleiul, se amesteca bine pt a dizolva drojdia

5 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Chifle de leurda cu branza

Chifle de leurda cu branza

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare

6 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • o cana zahar
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • un praf de sare
  • drojdie
  • jumatate de cana cu miez de nuca pista marunt
  • 2 cani faina
  • jumatate de cana cu unt
  • lapte
  • 4-5 oua
  • alte 5 cani de faina
  • o cana si jumatate de stafide
  • o cana zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita