Intr-un vas se amesteca drojdia cu zaharul,scortisoara,sarea,nucile si 2 cani de faina.Untul se topeste si se adauga o jumatate de cana de lapte.Se amesteca toate ingredientele si se adauga ouale si o cana de faina,amestecand in continuare foarte bine.Apoi adaugati stafidele si celelalte 3 cani de faina foarte usor.
Se unge si se tapeteaza o tava cu faina si se toarna aluatul.Se introduce la cuptor pentru cca 15 minute.Se scoate tava si se portioneaza in mod egal,dupa care le transferati la distanta una de cealalta intr-o alta tava. Se acopera cu un prosop curat se se lasa la crescut timp de 40-45 de minute.
Separat se mai bate un ou.Ungeti chiflele si introduceti tava din nou la cutor pana se rumenesc.
Amestecati putin lapte cu zahar pudra si decorati chiflele.
Sunt delicioase pentru micul dejun.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii