Ingrediente
800 gr. carne mãcinatã de vitã sau porc, 1 ceapã tocatã, 1 ou, 100 gr. pesmet, piper, sare sau vegeta, curcuma,scortisoarã, cimbru, nucsoarã, mãrar proaspãt sau congelat, pãtrunjel proaspãt, 2 cãtei de usturoi tocati, 8 linguri ulei de mãsline, 2 rosii coapte bine tocate (fãrã pielitã), 2 pahare vin alb, optional oregano sec, 2 linguri pastã de tomate, 400 gr. cartofii fierti, 400 gr. broccoli fiert, 200 ml. smântânã lichidã, 1 lingurã unt
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
9 voturi
Mod de preparare
Se fac mingiute care se trec prin restul de pesmet.
2)Cãleste usturoiul cu rosiile in uleiul de mãsline.
Când sau inmuiat, pune vinul, pãtrunjelul tocat, oregano si pasta de tomate.
Când incepe sã fiarbã, pune chiftelele.
Lasã sã fiarbã la foc mic cca. 15 min.
3)Se face piure din broccoli, cartofii, unt si smântânã.
Condimenteazã cu sare, piper, nucsoarã, si serveste alãturi de chiftelute cu sos.
Poftã bunã!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010
Foarte gustoase! Eu le-am facut cu piureu simplu de cartofi; trebuie sa fie foarte bune si cu adaosul de brocoli.
constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Super !
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
Pt. Costi1969 A gresi este uman :) Nu am uitat de unde am plecat, si cã sunt româncã !!!
costy1969 (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010
ingenioasa reteta,felicitari pentru ea,chiar daca sunt niscai greseli. totusi la noi,in Romania se spune piure si brocoli.indiferent unde suntem sa nu uitam ca suntem romani.
licu pop (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010
Foarte bun!!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010
Vã multumesc:) Aici se foloseste mult oregano sec (oregano verde ,lãsat la uscat)...cel mai mult se foloseste la salatele de rosii (cu avocado sau mozarella), sosuri de rosii sau orez pt. peste.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Cred ca iese delicios!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
extrem de interesanta reteta! trebuie neaparat incercata!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Bravo Ramona,foarte gustoase.
husni (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
F.interesant si delicios,amestecul de pure.trebuie incercat. Ce inseamna "oregano sec"?
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010
Interesanta reteta...si imi place si ideea cu piureul de brocoli...felicitari!