autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Chiftele aromate in sos de rosii cu piure de broccoli (Almôndegas com puré de brócolos)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Ingrediente
800 gr. carne mãcinatã de vitã sau porc, 1 ceapã tocatã, 1 ou, 100 gr. pesmet, piper, sare sau vegeta, curcuma,scortisoarã, cimbru, nucsoarã, mãrar proaspãt sau congelat, pãtrunjel proaspãt, 2 cãtei de usturoi tocati, 8 linguri ulei de mãsline, 2 rosii coapte bine tocate (fãrã pielitã), 2 pahare vin alb, optional oregano sec, 2 linguri pastã de tomate, 400 gr. cartofii fierti, 400 gr. broccoli fiert, 200 ml. smântânã lichidã, 1 lingurã unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1)Amestecã carnea cu ceapa, mãrarul tocat, oul si 50 gr. pesmet.Condimenteazã si amestecã foarte bine.
Se fac mingiute care se trec prin restul de pesmet.
2)Cãleste usturoiul cu rosiile in uleiul de mãsline.
Când sau inmuiat, pune vinul, pãtrunjelul tocat, oregano si pasta de tomate.
Când incepe sã fiarbã, pune chiftelele.
Lasã sã fiarbã la foc mic cca. 15 min.
3)Se face piure din broccoli, cartofii, unt si smântânã.
Condimenteazã cu sare, piper, nucsoarã, si serveste alãturi de chiftelute cu sos.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele aromate in sos de rosii cu piure de broccoli (Almôndegas com puré de brócolos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet

Fasii din piept de pui Shanghai cu susan si pesmet

Batem bine ouale , amestecam sosul de soia cu mustarul si cu piperul , iar pesmetul il amestecam

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui

Papricas de pui

Se incinge uleiul si se pun ciocanele sa se rumeneasca putin. Apoi se scot se pune ceapa rosia si

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ruxi Pana , 18 martie 2014

    am salvat-o i cartea de bucate si chiar azi am sa incerc minunea asta multumesc frumos

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2014

    Wow, arata foarte bine! Trebuie sa incerc si eu reteta...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Precis gustoase!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Foarte gustoase! Eu le-am facut cu piureu simplu de cartofi; trebuie sa fie foarte bune si cu adaosul de brocoli.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Super !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Pt. Costi1969 A gresi este uman :) Nu am uitat de unde am plecat, si cã sunt româncã !!!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      ingenioasa reteta,felicitari pentru ea,chiar daca sunt niscai greseli. totusi la noi,in Romania se spune piure si brocoli.indiferent unde suntem sa nu uitam ca suntem romani.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Foarte bun!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Vã multumesc:) Aici se foloseste mult oregano sec (oregano verde ,lãsat la uscat)...cel mai mult se foloseste la salatele de rosii (cu avocado sau mozarella), sosuri de rosii sau orez pt. peste.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Cred ca iese delicios!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      extrem de interesanta reteta! trebuie neaparat incercata!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Bravo Ramona,foarte gustoase.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      F.interesant si delicios,amestecul de pure.trebuie incercat. Ce inseamna "oregano sec"?

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

      Interesanta reteta...si imi place si ideea cu piureul de brocoli...felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 800 gr. carne mãcinatã de vitã sau porc
  • 1 ceapã tocatã
  • 1 ou
  • 100 gr. pesmet
  • piper
  • sare sau vegeta
  • curcuma,scortisoarã
  • cimbru
  • nucsoarã
  • mãrar proaspãt sau congelat
  • pãtrunjel proaspãt
  • 2 cãtei de usturoi tocati
  • 8 linguri ulei de mãsline
  • 2 rosii coapte bine tocate (fãrã pielitã)
  • 2 pahare vin alb
  • optional oregano sec
  • 2 linguri pastã de tomate
  • 400 gr. cartofii fierti
  • 400 gr. broccoli fiert
  • 200 ml. smântânã lichidã
  • 1 lingurã unt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Wow, arata foarte bine! Trebuie sa incerc si eu reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute