Chiftele aromate in sos de rosii cu piure de broccoli (Almôndegas com puré de brócolos)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftele aromate in sos de rosii  cu piure de broccoli (Almôndegas com puré de brócolos)

Ingrediente

  • 800 gr. carne mãcinatã de vitã sau porc
  • 1 ceapã tocatã
  • 1 ou
  • 100 gr. pesmet
  • piper, sare sau vegeta
  • curcuma,scortisoarã, cimbru
  • nucsoarã
  • mãrar proaspãt sau congelat
  • pãtrunjel proaspãt
  • 2 cãtei de usturoi tocati
  • 8 linguri ulei de mãsline
  • 2 rosii coapte bine tocate (fãrã pielitã)
  • 2 pahare vin alb
  • optional oregano sec
  • 2 linguri pastã de tomate
  • 400 gr. cartofii fierti
  • 400 gr. broccoli fiert
  • 200 ml. smântânã lichidã
  • 1 lingurã unt

Mod de preparare

1)Amestecã carnea cu ceapa, mãrarul tocat, oul si 50 gr. pesmet.Condimenteazã si amestecã foarte bine.

Se fac mingiute care se trec prin restul de pesmet.

2)Cãleste usturoiul cu rosiile in uleiul de mãsline.

Când sau inmuiat, pune vinul, pãtrunjelul tocat, oregano si pasta de tomate.

Când incepe sã fiarbã, pune chiftelele.

Lasã sã fiarbã la foc mic cca. 15 min.

3)Se face piure din broccoli, cartofii, unt si smântânã.

Condimenteazã cu sare, piper, nucsoarã, si serveste alãturi de chiftelute cu sos.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul