autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Sosuri

CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
chiftelele gata prajite - puteti citi reteta de chiftele din carne, Pentru sos :, suc de rosii sau pasta de tomate, otet de mere, vin alb, 2 foi de dafin, sare, piper boabe, alte condimente cimbru,tarhon,busuioc, 3-4 cuisoare, optional 2 catei de ustoi zdrobiti, o lingura digesta praf in loc de faina pentru a lega sosul

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

30 voturi

Mod de preparare

Sosul se prepara dintr-o lingura de digesta praf desfacuta in putina apa calduta,frunzele de dafin,putin otet de mere,putin vin alb,sare,piper boabe,alte condimente,cuisoarele si sucul de rosii sau pasta de tomate.Se lasa sa fiarba 5- 10 minute amestecand mereu,pana se obtine consistenta dorita .Adaugati chiftelele si mai fierbeti cateva minute.
Se serveste cu piure,orez sau legume fierte.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHIFTELE DIN CARNE MARINATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Cartofi noi cu sos

Cartofi noi cu sos

Fierbe cartofii in apa cu sare pana cand se inmoaie, aprox.15-20 minute. Intr-un vas amesteca iaurtul

7 voturi    10 comentarii
30 min
Sosuri
Sos Ragu

Sos Ragu

Se calesc legumele(tocate marunt) in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul si baconul. Se incorporeaza

9 voturi    18 comentarii
2h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Multumesc...

  • Danutza_Retetegg

    Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Super buune!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Multumesc mult pentru apreciarile si comentariile facute...

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Arata bine. Mie imi plac chiftelele marinate foarte mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Arata bine, chiftelutele.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu pun intotdeauna putin (50 ml) vin alb la sosul de rosii pentru chiftele marinate dar nu pun pasta digesta nici cuisoare nici otet. In schimb pasez prin sita un morcov, un patrunjel si o felie de telina fierte in supa si adaug pasta obtinuta la sosul de rosii. Cu o lingurita rasa de zahar, sau mai mult, dupa gust, putem apoi "taia" acreala sosului de rosii. Cu putin sos de soia dregem apoi gustul sosului. Chiftelele marinate merg bine si la cartofi natur.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Nu am pus pina acum niciodata vin si cuisoare in sos ! Oare cum o fi cu ele ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

30 voturi

Ingrediente

  • chiftelele gata prajite - puteti citi reteta de chiftele din carne
  • Pentru sos :
  • suc de rosii sau pasta de tomate
  • otet de mere
  • vin alb
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • alte condimente cimbru,tarhon,busuioc
  • 3-4 cuisoare
  • optional 2 catei de ustoi zdrobiti
  • o lingura digesta praf in loc de faina pentru a lega sosul

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac