autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Chiftele din carne prajite sau coapte la cuptor

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata (puteti folosi numai carne din porc,carne tocata amestec porc si vita, carne de pasare), 2-3 cepe, usturoi dupa gust, 1 cartof potrivit, 1 morcov potrivit, 1 felie paine, 2-3 legaturi marar, 2 oua, sare,, faina, ulei, apa minerala

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

129 voturi

Mod de preparare

Asezati carnea tocata intr-un lighenus,adaugati ceapa tocata,usturoiul zdrobit,verdeata tocata,painea inmuiata,stoarsa si faramitata,cartoful,morcovul.
Cartoful si morcovul se pot pregati in doua variante.Ambele sunt bune,dau un gust grozav si chiftelele ies fragede si pufoase.Se pot fierbe putin si sa se paseze bine ca un piure sau sa se toace prin masina de tocat carne,la blender sau prin razatoare si sa se adauge in compozitie.
Eu mai mult folosesc varianta ca toate legumele folosite sa fie in starea lor naturala, crude.Le pasez pe toate la robot.
Se amesteca toate ingredientele,se potriveste de sare,piper,cimbru,tarhon,se adauga ouale pentru legarea compozitiei si la sfarsit se adauga 1-2 linguri de ulei si putina apa minerala.
Se lasa la rece cel putin o ora,dupa care se ia din compozitie cu o lingura si se fac bile,se trec prin faina si se aseaza pe un platou sau o tava,este mai usor la prajire,castigati timp.Apoi,fiecarei bile i se da forma dorita si se prajesc in ulei incins la foc potrivit.Dupa prajire le asezati pe hartie absorbanta pentru eliminarea surplusului de grasime.

Daca optati pentru varianta dietetica pentru chiftelute,le puteti coace la cuptor intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline sau le asezati in tava pe o hartie de copt unsa in prealabil cu ulei de masline.Se introduc la cuptor si se vor coace frumos pe ambele parti.Ies la fel de gustoase ca si chiftelutele prajite in ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne prajite sau coapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa,

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Pizza romana cu kaiser

Pizza romana cu kaiser

Se preincalzeste cuptorul 10 minute la 180 de grade. In acest timp, se ia o tava rotunda speciala

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nelu Diaz , 20 aprilie 2015

    am cautat o reteta scurt(a) si la subiect. dar asta ai lungito cu; tie iti plac legumele naturale etc. etc. iti doresc la cat mai multe legume pina tia pusca capul ::))) pe viitor iti sugerez sa treci direct la subiect si sa lasi predicatul..

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2015

    Multumesc Cristina...

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 24 martie 2015

    le-am facut insa fara tarhon...sunt delicioase

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2015

      Ma bucur ca va plac...Le recomand cu drag...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      Elena Carabageac , 01 februarie 2015

      f bune

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

      Multumesc mult...

    • Fara foto

      Elena Radu , 16 noiembrie 2014

      f bune

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 august 2014

      cu mare drag...

    • Fara foto

      Varga Joszef , 03 august 2014

      mmmmm vrem si noi!!!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2014

      Doamne ajuta! Ma bucur ca ti-au placut.

    • Fara foto

      Daniela Enciu , 29 iunie 2014

      Dupa un post binecuvantat , au fost delicioase.

    • Fara foto

      Daniela Enciu , 29 iunie 2014

      Delicioase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2014

      le recomand cu mare drag.Hristos a Inviat!

    • Fara foto

      Manuela Vicol , 19 aprilie 2014

      am sa incerc si eu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Interesanta a 2-a varianta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      O sa le coc si eu la cuptor cred ca sunt mai sanatoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Va multumesc mult...O sa placa in mod sigur...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Super,voi face si eu chiftele din carne coapte la cuptor !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      La cuptor sunt un deliciu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Va multumesc tuturor pentru sfaturi si aprecieri...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Mmmmm ce bunatate,felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

      Mmmmm ce bunatate,felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

      eu folosesc varianta de coacere in cuptor si sunt mult mai gustoase si usor digerabile

    • Fara foto

      maria mihalache , 30 noiembrie 2009

      Foarte,foarte bune.................

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Foarte bune.Si eu fac dupa aceiasi reteta doar ca nu le am copt niciodata la cuptor.Merita incercat.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

129 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (puteti folosi numai carne din porc,carne tocata amestec porc si vita
  • carne de pasare)
  • 2-3 cepe
  • usturoi dupa gust
  • 1 cartof potrivit
  • 1 morcov potrivit
  • 1 felie paine
  • 2-3 legaturi marar
  • 2 oua
  • sare,
  • faina
  • ulei
  • apa minerala

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc Cristina...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei si inimioare de pui cu lamaie