autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

chiftele marinate

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2008

Ingrediente
500-600g carne de vita+porc, 1 ceapa, 1felie de paine inmuiata o secunda in apa rece, 4-5 catei usturoi, 1 ou, verdeata tocata(marar), sare,, , Sosul:, , ulei, , 1lingura faina, , bulion, , o foaie dafin, piper boabe, 1 lingurita de zahar,1 lingura otet, verdeata

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

23 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine inmuiata,apoi cu oul si verdeata,condimente si piper.Din compozitie se fac chiftelute care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins.Intre timp se prepara sosul:in uleiul incins se aureste faina,care se stinge cu bulionul diluat cu apa,se adauga dafinul,piperul boabe,lingurita de zahar si se da in clocot.Se potriveste gustul de sare(cu delikat)se pune otetul.In acest sos se pun chiftelutele care se fierb un pic la foc mic..si se presara verdeata tocata.Se poate pune un pic de cimbru sau tarhon,dupa gust..
Daca ti-a placut reteta noastra "chiftele marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

CHIFTELE DIN CARNE MARINATE

Sosul se prepara dintr-o lingura de digesta praf desfacuta in putina apa calduta,frunzele de dafin,putin

30 voturi    7 comentarii
10 min
Sosuri
Chiftele marinate din piept de curcan

Chiftele marinate din piept de curcan

Se toaca pieptul de curcan, ceapa, cartofii si usturoiul. Se adauga un ou sau mai multe(depinde cat

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gustav Lazarovici , 10 ianuarie 2014

    Sunt vechi prieten cu parintii tai, am fost vecini in Bucuresti pe strada Aurora. Ultima vizita a fost cand eu am ajuns turist in Israel, iar bunicii tai m-au invitat la masa. Corespondam in continuare, prin Skype si E-mail. Sunt bucuros ca am prilejul sa vad fotografiile familiei.Transmiteti sarutari Bunicilor si pe voi va imbratisez cu drag Gustav.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Eu nu folosesc ceapa prajita ,nu le prajesc in ulei ci in cuptor pe hartie de copt si la sosuri nu folosesc faina,prefer sa adaug dovlecei dati pe razatoare,asta pentru ca am probleme cu colesterolul.

  • Fara foto

    adriana kiss (Bucatar) , 13 martie 2010

    eu adaug in plus la sosulde rosii si un pic de smantana iese mult mai gustos

    • irina

      irina (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      In loc de faina eu folosesc amidon la sosuri!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Cred ca e buna mancarica ta...Imi plac mult chiftelutele marinate,dar eu nu calesc carnea inainte,iar la sos nu adaug faina...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Este foarte buna reteta ta de ,,chiftele cu sos'', totusi eu as renunta la faina din sos, as face cu mai putine prajeli.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

23 voturi

Ingrediente

  • 500-600g carne de vita+porc
  • 1 ceapa
  • 1felie de paine inmuiata o secunda in apa rece
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ou
  • verdeata tocata(marar)
  • sare,
  • Sosul:
  • ulei
  • 1lingura faina
  • bulion
  • o foaie dafin
  • piper boabe
  • 1 lingurita de zahar,1 lingura otet
  • verdeata

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tochitura

Tochitura

Se taie carnea de porc cubulete si se caleste in f putin ulei, apoi se toarna apa, jumatate de cana,

7 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Eu nu folosesc ceapa prajita ,nu le prajesc in ulei ci in cuptor pe hartie de copt si la sosuri nu folosesc faina,prefer sa adaug dovlecei dati pe razatoare,asta pentru ca am probleme cu colesterolul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci