Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine inmuiata,apoi cu oul si verdeata,condimente si piper.Din compozitie se fac chiftelute care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins.Intre timp se prepara sosul:in uleiul incins se aureste faina,care se stinge cu bulionul diluat cu apa,se adauga dafinul,piperul boabe,lingurita de zahar si se da in clocot.Se potriveste gustul de sare(cu delikat)se pune otetul.In acest sos se pun chiftelutele care se fierb un pic la foc mic..si se presara verdeata tocata.Se poate pune un pic de cimbru sau tarhon,dupa gust..

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii