chiftele marinate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
chiftele marinate

Ingrediente

  • 500-600g carne de vita+porc
  • 1 ceapa
  • 1felie de paine inmuiata o secunda in apa rece
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ou
  • verdeata tocata(marar)
  • sare,condimente,faina
  • Sosul:
  • ulei,
  • 1lingura faina,
  • bulion,
  • o foaie dafin
  • piper boabe
  • 1 lingurita de zahar,1 lingura otet
  • verdeata

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine inmuiata,apoi cu oul si verdeata,condimente si piper.Din compozitie se fac chiftelute care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins.Intre timp se prepara sosul:in uleiul incins se aureste faina,care se stinge cu bulionul diluat cu apa,se adauga dafinul,piperul boabe,lingurita de zahar si se da in clocot.Se potriveste gustul de sare(cu delikat)se pune otetul.In acest sos se pun chiftelutele care se fierb un pic la foc mic..si se presara verdeata tocata.Se poate pune un pic de cimbru sau tarhon,dupa gust..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise