autor:

Lucian Ionescu

» » , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2007

Ingrediente
Circa 800 g urzici proaspete (o sacoşă), 2 - 3 ouă, 2-3 cepe, 2-3 felii pâine, usturoi, sare, condimente, făină, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se curăţă, se spală şi se fierb uşor urzicile în puţină apă. Se strecoară de zeamă, sau, mai bine, se storc cu mâna. Se dau pe maşina de tocat carne împreună cu ceapa călită şi, in final, cu 2-3 felii de pâine. Compoziţia se amestecă bine cu ouăle şi se adaugă usturoi, sare şi condimente după gust. Dacă urzicile au fost bine stoarse, se pot forma cu uşurinţă chiftele care se dau prin făină şi se rumenesc în ulei, în tigaie, la foc mic. Daca obţineti o compoziţie mai moale, daţi-o la cuptor până când budinca se umflă şi formează o crustă aurie. Reţeta este simpla, destul de rapidă şi se vrea foarte "elastica" în funcţie de ingredientele, cantităţile şi preferinţele dvs.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce la cuptor

Varza dulce la cuptor

Varza se taie fideluta si se pune la oparit in apa cu sare pentru citeva minute, apoi se scurge

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de conopida cu piept de pui

Sufleu de conopida cu piept de pui

Conopida se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe 10-15 minute Untul,

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    bravo luciane !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Nu am gatit niciodata, dar cred ca mi-ar placea

    • Fara foto

      Adrian Zanfir (Maestru bucatar) , 16 ianuarie 2009

      "Piftele"? Iar? CHIFTELE se spune pe romaneste!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Circa 800 g urzici proaspete (o sacoşă)
  • 2 - 3 ouă
  • 2-3 cepe
  • 2-3 felii pâine
  • usturoi
  • sare
  • condimente
  • făină
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Lucian Ionescu
Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Se face din oua, lapte, praf de copt si faina o compozitie ca la clatite, insa mai consistenta (cam

38 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sirop din conuri de brad

Sirop din conuri de brad

Satenii din zona de munte a judetului Harghita considera siropul obtinut din conuri de brad net

96 voturi    14 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

bravo luciane !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pulpa de porc la cuptor cu sos de legume