autor:

Lucian Ionescu

» » , Budinci, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici

Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucian Ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2007

Ingrediente
Circa 800 g urzici proaspete (o sacoşă), 2 - 3 ouă, 2-3 cepe, 2-3 felii pâine, usturoi, sare, condimente, făină, ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se curăţă, se spală şi se fierb uşor urzicile în puţină apă. Se strecoară de zeamă, sau, mai bine, se storc cu mâna. Se dau pe maşina de tocat carne împreună cu ceapa călită şi, in final, cu 2-3 felii de pâine. Compoziţia se amestecă bine cu ouăle şi se adaugă usturoi, sare şi condimente după gust. Dacă urzicile au fost bine stoarse, se pot forma cu uşurinţă chiftele care se dau prin făină şi se rumenesc în ulei, în tigaie, la foc mic. Daca obţineti o compoziţie mai moale, daţi-o la cuptor până când budinca se umflă şi formează o crustă aurie. Reţeta este simpla, destul de rapidă şi se vrea foarte "elastica" în funcţie de ingredientele, cantităţile şi preferinţele dvs.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele (pârjoale) sau budincă din urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI CU CARNATI LA CUPTOR

CARTOFI CU CARNATI LA CUPTOR

Se curata cartofii si se taie taraneste, se portioneaza carnatii totul se pune intr-o tava in care

21 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Se curata prazul,se toaca si se undeste, se adauga apoi morcovul ras,pastarnacul tocat cubulete si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    bravo luciane !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    Super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

    Nu am gatit niciodata, dar cred ca mi-ar placea

    • Fara foto

      Adrian Zanfir (Maestru bucatar) , 16 ianuarie 2009

      "Piftele"? Iar? CHIFTELE se spune pe romaneste!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Circa 800 g urzici proaspete (o sacoşă)
  • 2 - 3 ouă
  • 2-3 cepe
  • 2-3 felii pâine
  • usturoi
  • sare
  • condimente
  • făină
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Lucian Ionescu
Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Prajituri (gogosi) din flori de salcam

Se face din oua, lapte, praf de copt si faina o compozitie ca la clatite, insa mai consistenta (cam

38 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Sirop din conuri de brad

Sirop din conuri de brad

Satenii din zona de munte a judetului Harghita considera siropul obtinut din conuri de brad net

96 voturi    14 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

bravo luciane !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
BUDINCA DE DOVLECEL