autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
500 g carne macră, 60-100 g miez de pâine, 100 g ceapă, 1 legătură verdeaţă, 1-2 ouă, 100 g cartofi fierţi, sare, piper pisat, făină şi ulei pentru prăjit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

67 voturi

Mod de preparare

Carnea se curăţă de pieliţe şi de vene, se taie mărunt şi se dă prin maşina de tocat împreună cu miezul de pâine înmuiat în apa rece şi stors bine, ceapa tăiată felii şi călită puţin în 50 g ulei.

După ce carnea a fost tocată, se mai adaugă verdeaţa tăiată mărunt, 1-2 ouă, sare şi piper după gust şi se amestecă bine.

Din compoziţia respectivă se fac chiftele cam de 30-50 g fiecare, se tăvălesc prin făină, dându-li-se o formă rotundă sau plată. Se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc, fără să se usuce. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de ton cu sos de iaurt

Chiftele de ton cu sos de iaurt

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid. Apoi

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Chiftele de pui si curcan

Chiftele de pui si curcan

Pentru ca eram in criza mare de timp am pus toate ingredientele la robot, la tocat, pana a iesit

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    regina , 07 august 2009

    Mişto , da' cu cartoafele fierte ce fac ?

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Se prepara rapid si sunt un aperitiv foarte bun si usor de facut.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

67 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne macră
  • 60-100 g miez de pâine
  • 100 g ceapă
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1-2 ouă
  • 100 g cartofi fierţi
  • sare
  • piper pisat
  • făină şi ulei pentru prăjit.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

regina

Mişto , da' cu cartoafele fierte ce fac ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pulpe de pui toscane