autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftele

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
500 g carne macră, 60-100 g miez de pâine, 100 g ceapă, 1 legătură verdeaţă, 1-2 ouă, 100 g cartofi fierţi, sare, piper pisat, făină şi ulei pentru prăjit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

67 voturi

Mod de preparare

Carnea se curăţă de pieliţe şi de vene, se taie mărunt şi se dă prin maşina de tocat împreună cu miezul de pâine înmuiat în apa rece şi stors bine, ceapa tăiată felii şi călită puţin în 50 g ulei.

După ce carnea a fost tocată, se mai adaugă verdeaţa tăiată mărunt, 1-2 ouă, sare şi piper după gust şi se amestecă bine.

Din compoziţia respectivă se fac chiftele cam de 30-50 g fiecare, se tăvălesc prin făină, dându-li-se o formă rotundă sau plată. Se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc, fără să se usuce. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele de ton si salsa de porumb

Chiftele de ton si salsa de porumb

Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
RioMare
Fishburger sau Chiftele de peste la cuptor

Fishburger sau Chiftele de peste la cuptor

Am pornit de la ideea de a prepara ceva gustos, sanatos si obligatoriu ca produsul de baza sa fie

11 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    regina , 07 august 2009

    Mişto , da' cu cartoafele fierte ce fac ?

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Se prepara rapid si sunt un aperitiv foarte bun si usor de facut.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

67 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne macră
  • 60-100 g miez de pâine
  • 100 g ceapă
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1-2 ouă
  • 100 g cartofi fierţi
  • sare
  • piper pisat
  • făină şi ulei pentru prăjit.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

regina

Mişto , da' cu cartoafele fierte ce fac ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi cu pui