autor:

» » Mancaruri cu carne

Chiftele

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
500 g carne macră, 60-100 g miez de pâine, 100 g ceapă, 1 legătură verdeaţă, 1-2 ouă, 100 g cartofi fierţi, sare, piper pisat, făină şi ulei pentru prăjit.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

67 voturi

Mod de preparare

Carnea se curăţă de pieliţe şi de vene, se taie mărunt şi se dă prin maşina de tocat împreună cu miezul de pâine înmuiat în apa rece şi stors bine, ceapa tăiată felii şi călită puţin în 50 g ulei.

După ce carnea a fost tocată, se mai adaugă verdeaţa tăiată mărunt, 1-2 ouă, sare şi piper după gust şi se amestecă bine.

Din compoziţia respectivă se fac chiftele cam de 30-50 g fiecare, se tăvălesc prin făină, dându-li-se o formă rotundă sau plată. Se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc, fără să se usuce. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele in sos

Chiftele in sos

Eu chiftelele le fac asa: punem carnea intr`un bol adaugam oul ceapa tocata marunt , morcovul si

3 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Chiftele de cartofi cu bureti

Chiftele de cartofi cu bureti

Spalam ghebele apoi le punem la fiert ca sa iese sarea din ele. Schimbam apa o data in timpul fierberii. Dupa

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • regina , 07 august 2009

    Mişto , da' cu cartoafele fierte ce fac ?

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

    Se prepara rapid si sunt un aperitiv foarte bun si usor de facut.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

67 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne macră
  • 60-100 g miez de pâine
  • 100 g ceapă
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1-2 ouă
  • 100 g cartofi fierţi
  • sare
  • piper pisat
  • făină şi ulei pentru prăjit.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

regina

Mişto , da' cu cartoafele fierte ce fac ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei,dovlecei,rosii si sarmalute in frunza de vita cu carne