Chiftelute aromate "Red delight"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute aromate "Red delight"

Ingrediente

  • Pt. chiftele:
  • 500gr carne tocata (eu am folosit de porc)
  • 1-2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • 1 ou
  • 100 gr miez de paine inmuiat in lapte
  • piper macinat, sare, pesmet
  • Pt. sosul de rosii:
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri bulion
  • 2 rosii
  • sare, piper
  • 1 legatura leustean
  • 1 foaie dafin
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

CHIFTELELE:

Carnea se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate marunt, painea stoarsa bine, 1 ou si se adauga sare si piper dupa gust. Eu nu am adaugat prea multa sare, deoarece la prajit gustul sarat se accentueaza.

Din pasta obtinuta am format bilute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit in ulei incins, apoi le-am scos pe un servet la scurs.

SOSUL DE ROSII:

Am calit ceapa tocata in putin ulei cu apa, apoi am adaugat bulionul si rosiile curatate de coaja si tocate marunt, foaia de dafin si supa de legume (in 500 ml apa am fiert 2 linguri de legume deshidratate, si am strecurat supa) si am lasat pe foc pana s-au patruns (cca.20 min.).

La final am adaugat cateii de usturoi feliati si chiftelutele si am mai lasat 5 minute pe foc.

I-am servit cu leustean proaspat tocat si presarat peste acestea.

NOTA:- Ideea pentru chiftelute am preluat-o din "Libertatea pentru femei RETETE, nr.3/2011 - "Chiftelute aromate", doar ca eu nu am avut fire de usuturoi, iar carnea tocata a fost de porc, nu de curcan. De prajit, le-am prajit doar date prin pesmet.

- Ideea pentru sosul de rosii am preluat-o din "Practic in bucatarie - Retete practice" editie speciala din luna iulie 2011, pg.28.

A fost delicios!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise