autor:

Maria Markov

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute aromate "Red delight"

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Ingrediente
Pt. chiftele:, 500gr carne tocata (eu am folosit de porc), 1-2 legaturi ceapa verde, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 4-5 catei de usturoi pisati, 1 ou, 100 gr miez de paine inmuiat in lapte, piper macinat, sare, pesmet, Pt. sosul de rosii:, 1 ceapa mare, 2 linguri bulion, 2 rosii, sare, piper, 1 legatura leustean, 1 foaie dafin, 500 ml supa de legume sau apa, 4-5 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

CHIFTELELE:
Carnea se amesteca cu usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate marunt, painea stoarsa bine, 1 ou si se adauga sare si piper dupa gust. Eu nu am adaugat prea multa sare, deoarece la prajit gustul sarat se accentueaza.
Din pasta obtinuta am format bilute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit in ulei incins, apoi le-am scos pe un servet la scurs.
SOSUL DE ROSII:
Am calit ceapa tocata in putin ulei cu apa, apoi am adaugat bulionul si rosiile curatate de coaja si tocate marunt, foaia de dafin si supa de legume (in 500 ml apa am fiert 2 linguri de legume deshidratate, si am strecurat supa) si am lasat pe foc pana s-au patruns (cca.20 min.).
La final am adaugat cateii de usturoi feliati si chiftelutele si am mai lasat 5 minute pe foc.
I-am servit cu leustean proaspat tocat si presarat peste acestea.

NOTA:- Ideea pentru chiftelute am preluat-o din "Libertatea pentru femei RETETE, nr.3/2011 - "Chiftelute aromate", doar ca eu nu am avut fire de usuturoi, iar carnea tocata a fost de porc, nu de curcan. De prajit, le-am prajit doar date prin pesmet.
- Ideea pentru sosul de rosii am preluat-o din "Practic in bucatarie - Retete practice" editie speciala din luna iulie 2011, pg.28.

A fost delicios!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute aromate "Red delight"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sombreri cu linte si carnati

Sombreri cu linte si carnati

Pentru ca in aceste sarbatori de iarna majoritatea persoanelor consuma mancaruri "grele"pentru ca

2 voturi    1 comentariu
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de ficatei

Mancarica de ficatei

Se toaca ceapa solzisori si se pune la prajit in uleiul incins pana devine aurie, apoi se pun ficateii

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

    Bune chiftelutele si eu fac dar le fac cu carne de pasare-felicitari.

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    Multumesc, Marta!

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

    Multumesc Lia, Leti, Mihaela! Chiar ma gandeam sa le mai prepar odata pentru niste invitati din acest sfarsit de saptamana!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 iulie 2011

      foarte bune si foarte aspectoase

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 iulie 2011

      Hmmmm, ce de arome yumi,yumi, trebue sa fie tare bune !

    • leti

      leti (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      sant foerte bune

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Foarte bune!*****

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Va multumesc! Sunt foarte gustoase, iar leusteanul le da o aroma pe care n-am mai intalnit-o la chiftele!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Grozave!!!...Nu refuz o portie!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      yammy! chiar imi e pofta...

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Ador chiftelutele cu sau fara sos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pt. chiftele:
  • 500gr carne tocata (eu am folosit de porc)
  • 1-2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 4-5 catei de usturoi pisati
  • 1 ou
  • 100 gr miez de paine inmuiat in lapte
  • piper macinat
  • sare
  • pesmet
  • Pt. sosul de rosii:
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri bulion
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • 1 legatura leustean
  • 1 foaie dafin
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 4-5 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

kok miori (Chef de cuisine)

Bune chiftelutele si eu fac dar le fac cu carne de pasare-felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Escalop de curcan in sos de rosii