autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute cu sos de smantana

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 600 g carne de vită, 400 g carne de porc, 150 g ceapa, 400 g cartofi, 2 oua, 150 g faina, 2 legaturi de verdeata (patrunjel, marar), 200 ml ulei, 1,500 kg sos de smantana, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, si se taie bucati: ceapa se curata, se spala, se taie felii, apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina apa si se raceste. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Carnea, ceapa, cartofii, usturoiul, verdeata, se trec prin masina de tocat. Se adauga ouale batute spuma, 1/2 din cantitatea de piper macinat, sare si se framinta bine compozitia. Din aceasta compozitie se portioneaza chiftele de marimea unei nuci mijlocii, care se trec prin faina, se prajesc in uleiul infierbantat si apoi se aseaza intr-o tava. In sos se adauga piperul boabe si foile de dafin. Se fierbe cca 10 minute si se pune in vasul cu chiftele, continuind fierberea inca 10 minute. Garnitura (cartofi piure) se pregateste din cartofi, unt, lapte, sare. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se maruntesc, se adauga laptele fiert si untul. Se amesteca cu telul compozitia pina cind devine omogena. Se servesc chiftele, 2-3 la portie, cu sosul si piureul asezat estetic in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Portofele din muschi de porc cu sunca si cascaval

Taiem muschiul in felii mai groase (8 felii). Feliem sunca in felii subtiri (16 felii) si cascavalul

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Snitel cu piure

Snitel cu piure

Se prepara snitelele avand grija sa fie cat mai egale intre ele. Se prepara piureul si se adauga

7 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 600 g carne de vită
  • 400 g carne de porc
  • 150 g ceapa
  • 400 g cartofi
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 2 legaturi de verdeata (patrunjel
  • marar)
  • 200 ml ulei
  • 1,500 kg sos de smantana
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciupercute umplute pe pat de orez