autor:

Gabrielaolteanu

» » Aperitive

Chiftelute de dovlecei

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
3 dovlecei mari, branza.....eu am folosit si branza de oaie, de vaca si ceva cascaval., 2 oua, 2 liguri de pesmet, 2 linguri de faina, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, sare, piper, optinal puteti pune si verdeata tocata (merge bine mararul)...eu nu am mai pus.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Am dat pe razatoarea mare dovleceii.I-am lasat la scurs dar i-am mai si stors de 2 ori.Este foarte important sa fie bine storsi caci altfel se cam imprastie prin tigaie. Branza de asemenea am ras-o pe razatoarea mare si am adaugat-o peste dovleci.Urmeaza ouale intregi, pesmetul, bicarbonatul, faina, sarea si piperul.Daca mai trebuie faina puteti sa mai adaugati...consistenta trebuie sa fie ca a unei smantani groase.
Intr-o tigaie incingem uleiul bine si adaugam compozitia cu lingura.Se prajesc pana se rumenesc bine.Am citit intr-o revista acum mai multi ani la reteta aceasta cum cineva servea langa chiftelutele de dovlecei un sos din iaurt sau smantana, marar si usturoi zdrobit.Am incercat si a fost foarte bun numai ca acum le-am mancat de cum le scoteam din tigaie......asa bune au fost.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute din dovlecei si branza

Chiftelute din dovlecei si branza

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea.

26 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se dau prin razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs cca o ora. Apoi

12 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Sunt delicioase intr-adevar...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Nu snitele, chiftelute, mai mult de munca, dar cred, ca a meritat ?, nu ?

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Am facut si eu acu vreo saptamana. Ne au placut foarte mult!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

      Cred ca sunt o bunatate !

    • Gabrielaolteanu

      Gabrielaolteanu (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Acum nu ca le-am facut eu...dar am mancat in disperare.Sigur merg cu bere ca am pus niste branza de oaie de la mamaie si ciobanul nostru pune sare pana nu mai aude.Vreau sa va spun ca lingurita de bicarbonat si cascavalul au adus un plus.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Sunt delicioase si cred ca merg bine si cu bere daca ies putin mai sarate. Felicitari!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Bune, bune...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 3 dovlecei mari
  • branza.....eu am folosit si branza de oaie
  • de vaca si ceva cascaval.
  • 2 oua
  • 2 liguri de pesmet
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • optinal puteti pune si verdeata tocata (merge bine mararul)...eu nu am mai pus.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

valentina ionita (Chef de cuisine)

Sunt delicioase intr-adevar...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Chiftele de dovlecei