autor:

Anca Rm

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2016

Ingrediente
-2 dovlecei (aprox 500gr), -2 cartofi dulci, -1 ceapa mica, -3 catei usturoi, -1 lingurita oregano, -100 gr tofu, -4 linguri pesmet, -2 oua, -sare, -piper, -pudra de ghimbir, Pt sos:, -3 bucati sfecla rosie, -3 lingurite hrean, -sare cu ierburi italiene de la Kotanyi

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Legumele le spalam si le curatam de coaja .

Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin . Il stoarcem si il punem in bol. Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol . Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit cu mana , ouale ,sare, piper, oregano si ghimbir(optional) .

Amestecam bine de tot si lasam sa stea putin .

Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt.

Formam chifetelele cat dorim de mari si sub ce forma doriti.

Cand am terminat punem tava in cuptorul incins la 200 grade si lasam pana cand se rumenesc frumos, dupa 10 minute reducem temperatura la 180 grade .

Se lasa sa se raceasca pe tava .

Noi am servit cu un sos de sfecla rosie cu hrean .

Sosul

Sfecla rosie o fierbem in coaja pana cand intra furculita in ea . O curatam de coaja si o punem in blender. Adaugam hreanul si sarea .

Blenduim si gata sosul .

Pentru putin contrast de gust si un mai bun balans de arome adaugam o lingurita otet de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Se desparte conopida in buchetele si se pune la fiert intr-o oala cu apa calda si cu sare in ea,o

14 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene
Ciorba de fasole uscata cu tarhon

Ciorba de fasole uscata cu tarhon

Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat de seara. A doua zi dimineata se arunca apa de pe ea. Zarzavatul

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -2 dovlecei (aprox 500gr)
  • -2 cartofi dulci
  • -1 ceapa mica
  • -3 catei usturoi
  • -1 lingurita oregano
  • -100 gr tofu
  • -4 linguri pesmet
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de ghimbir
  • Pt sos:
  • -3 bucati sfecla rosie
  • -3 lingurite hrean
  • -sare cu ierburi italiene de la Kotanyi

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

48 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Hummus cu avocado