autor:

Anca Rm

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2016

Ingrediente
-2 dovlecei (aprox 500gr), -2 cartofi dulci, -1 ceapa mica, -3 catei usturoi, -1 lingurita oregano, -100 gr tofu, -4 linguri pesmet, -2 oua, -sare, -piper, -pudra de ghimbir, Pt sos:, -3 bucati sfecla rosie, -3 lingurite hrean, -sare cu ierburi italiene de la Kotanyi

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Legumele le spalam si le curatam de coaja .

Dam pe razatoarea mica dovlecelul si il punem deoparte sa stea putin . Il stoarcem si il punem in bol. Dam si restul legumelor pe razatoarea mica si le punem in bol . Peste ele punem pesmetul, tofu maruntit cu mana , ouale ,sare, piper, oregano si ghimbir(optional) .

Amestecam bine de tot si lasam sa stea putin .

Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt.

Formam chifetelele cat dorim de mari si sub ce forma doriti.

Cand am terminat punem tava in cuptorul incins la 200 grade si lasam pana cand se rumenesc frumos, dupa 10 minute reducem temperatura la 180 grade .

Se lasa sa se raceasca pe tava .

Noi am servit cu un sos de sfecla rosie cu hrean .

Sosul

Sfecla rosie o fierbem in coaja pana cand intra furculita in ea . O curatam de coaja si o punem in blender. Adaugam hreanul si sarea .

Blenduim si gata sosul .

Pentru putin contrast de gust si un mai bun balans de arome adaugam o lingurita otet de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)

Vinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa . Dupa ce s-au racit

15 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Tartă cu spanac, ciuperci și branzeturi

Să începem cu Pate Brisée (aluatul de tartă): Înainte de a începe,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -2 dovlecei (aprox 500gr)
  • -2 cartofi dulci
  • -1 ceapa mica
  • -3 catei usturoi
  • -1 lingurita oregano
  • -100 gr tofu
  • -4 linguri pesmet
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de ghimbir
  • Pt sos:
  • -3 bucati sfecla rosie
  • -3 lingurite hrean
  • -sare cu ierburi italiene de la Kotanyi

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Painici la deshidrator cu ceapa si masline