Ingrediente
Se poate folosi orice fel de peste de apa dulce sau oceanic..., , 1 kg guvizi de apa dulce,3 catei de usturoi uscat si cateva fire de usturoi verde ,2 fire de ceapa verde,o ceapa mica uscata,o felie mica de paine inmuiata in lapte sau apa si stoarsa foarte bine ,o legatura marar, cateva fire de patrunjel,sare,piper dupa gust,2 oua, faina,ulei pentru prajit ., , Pentru marinata :, 250 ml vin alb, 100 ml apa, zeama de la o jumatate de lamaie, 3 catei de usturoi pisati sau tocati marunt, o lingurita faina, sare, dupa gust, 4-5 boabe de piper, boabe coriandru,2 foi de dafin,3 cuisoare, , Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
9 voturi
Mod de preparare
Separat se pregateste sosul din vin,apa,zeama de lamaie,foi de dafin,zahar,usturoi,piper boabe,boabe de coriandru,cuisoare ,faina desfacuta in putina apa calda ,sare si piper dupa gust.Sosul se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand da in clocot se adauga chiftelutele si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute,iar la final se adauga deasupra putin marar tocat...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Nu-i timpul pierdut sa mergi la pescuit Carmen si sa te prinda acest "microb"...Multumesc pentru aprecieri...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010
Mai Valentina,nu zic ca nu sunteti microbisti,dar chiftelutele tale sunt la rang mare,o superba prezentare.Mmmmm o bunatate eu mananc mult peste,dar nu imi place sa pescuiesc,nu am rabdare asa ca il pescuiesc din Carrefour.Felicitari,pentru reteta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010
Multumesc mult...
constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010
Felicitari !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Multumesc mult...
mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Foarte gustoase chiftelutele!Si cum mie imi place foarte mult pestele...ai nota maxima.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Multumesc...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010
Tare reusite!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Va multumesc tuturor pentru aprecieri... Suntem pescari inraiti amandoi ...In ceea ce priveste fotbalul ...echipele mele preferate sunt Dinamo si Faru,iar ale sotului si fiicei sunt Steaua si Faru...Iti dai seama ce iese cand joaca Steaua cu Dinamo...
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Reteta selectata, reteta salvata ! Guvizi ???, probabil sotul tau tine cu Farul Constanta ?, nu ? si e si pescar ?, nu ?
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Trebuie sa fie tare buna mancarica ta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Ma bucur ca va plac...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
O bunatate,i-mi lasa gura apa!!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Multumesc mult...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Cred ca sunt tare bune aceste chiftelute dupa cum arata...nota maxima. Felicitari !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Multumesc mult...
licu pop (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Super reteta...o so incerc cu atfel de peste in zona mea nu sant guvizi... oricum nota maxima!!!