autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2010

Ingrediente
Se poate folosi orice fel de peste de apa dulce sau oceanic..., , 1 kg guvizi de apa dulce,3 catei de usturoi uscat si cateva fire de usturoi verde ,2 fire de ceapa verde,o ceapa mica uscata,o felie mica de paine inmuiata in lapte sau apa si stoarsa foarte bine ,o legatura marar, cateva fire de patrunjel,sare,piper dupa gust,2 oua, faina,ulei pentru prajit ., , Pentru marinata :, 250 ml vin alb, 100 ml apa, zeama de la o jumatate de lamaie, 3 catei de usturoi pisati sau tocati marunt, o lingurita faina, sare, dupa gust, 4-5 boabe de piper, boabe coriandru,2 foi de dafin,3 cuisoare, , Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de tocat sau blender impreuna cu verdeata,painea inmuiata si stoarsa bine,ceapa,usturoiul.In compozitie se adauga 2 oua, sare, piper dupa gust si o lingura de ulei.Compozitia se tine cca o ora la rece,dupa care se formeaza chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Separat se pregateste sosul din vin,apa,zeama de lamaie,foi de dafin,zahar,usturoi,piper boabe,boabe de coriandru,cuisoare ,faina desfacuta in putina apa calda ,sare si piper dupa gust.Sosul se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand da in clocot se adauga chiftelutele si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute,iar la final se adauga deasupra putin marar tocat...
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de peste cu rosii

File de peste cu rosii

Intr-o tava,unsa,se pun jumatate din cantitatea de rosii;peste rosii se pune ardeiul dulce si iute.Se

14 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Seppie cu mazare

Seppie cu mazare

Ceapa se taie ft fina ,se soteaza cu usturoiul si 2 linguri de ulei de masline,se adauga seppiile,se

1 vot    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    IUNIA , 29 iunie 2010

    FOARTE BUN. GUVIZII SUNT EXCEPTIONALI. IMI PLAC FOARTE MULT. EU FAC SI BORS DE GUVIZI.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Multumesc mult...Avem sportivi talentati la toate sporturile...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Excelenta reteta . Dar decat fotbal mai bine volei . Aveti la Constanta o echipa faina CVM TOMIS din pacate anul acesta doar vicecampioana la baieti ma refer ca si fetele sunt vicecampioane.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Nu-i timpul pierdut sa mergi la pescuit Carmen si sa te prinda acest "microb"...Multumesc pentru aprecieri...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Mai Valentina,nu zic ca nu sunteti microbisti,dar chiftelutele tale sunt la rang mare,o superba prezentare.Mmmmm o bunatate eu mananc mult peste,dar nu imi place sa pescuiesc,nu am rabdare asa ca il pescuiesc din Carrefour.Felicitari,pentru reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte gustoase chiftelutele!Si cum mie imi place foarte mult pestele...ai nota maxima.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Tare reusite!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri... Suntem pescari inraiti amandoi ...In ceea ce priveste fotbalul ...echipele mele preferate sunt Dinamo si Faru,iar ale sotului si fiicei sunt Steaua si Faru...Iti dai seama ce iese cand joaca Steaua cu Dinamo...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Reteta selectata, reteta salvata ! Guvizi ???, probabil sotul tau tine cu Farul Constanta ?, nu ? si e si pescar ?, nu ?

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Trebuie sa fie tare buna mancarica ta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Ma bucur ca va plac...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      O bunatate,i-mi lasa gura apa!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Multumesc mult...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Cred ca sunt tare bune aceste chiftelute dupa cum arata...nota maxima. Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Multumesc mult...

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Super reteta...o so incerc cu atfel de peste in zona mea nu sant guvizi... oricum nota maxima!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • Se poate folosi orice fel de peste de apa dulce sau oceanic...
  • 1 kg guvizi de apa dulce,3 catei de usturoi uscat si cateva fire de usturoi verde ,2 fire de ceapa verde,o ceapa mica uscata,o felie mica de paine inmuiata in lapte sau apa si stoarsa foarte bine ,o legatura marar
  • cateva fire de patrunjel,sare,piper dupa gust,2 oua
  • faina,ulei pentru prajit .
  • Pentru marinata :
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 catei de usturoi pisati sau tocati marunt
  • o lingurita faina
  • sare, dupa gust
  • 4-5 boabe de piper, boabe coriandru,2 foi de dafin,3 cuisoare
  • Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

IUNIA

FOARTE BUN. GUVIZII SUNT EXCEPTIONALI. IMI PLAC FOARTE MULT. EU FAC SI BORS DE GUVIZI.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Goujon de stiuca