autor:

Patricia Iordache

» » Aperitive

Chiftelute de legume

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
1 dovlecel (eu am avut congelat), 1 cartof mare, 1 morcov mare, 1 ou, 3 linguri faina (cu varf), putin patrunjel proaspat tocat, 1 fir ceapa verde, 1 cana cu pesmet, aproximativ 100 ml. ulei pentru prajit, 1/2 lingurita cu sare, 1/4 lingurita cu sare

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs.
Cartofii si morcovii decojiti i-am pus la fiert in apa cu putina sare, aproximativ 15 minute. Am scurs apa in care au fiert si i-am pus la racit apoi i-am ras mare.
Am tocat ceapa verde si patrunjelul. Am amestecat dovlecelul pasat, morcovii si cartofii rasi, ceapa si patrunjelul. Am adaugat un ou batut cu putina sare, cele 3 linguri cu faina si am amestecat.
Am sarat si piperat apoi, cu mainile umezite cu apa am modelat 15 chiftelute pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit pe ambele parti in ulei incins, pana au devenit rumene.
Daca nu vi se par sanatoase prajite in ulei, puteti pune chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si apoi sa le bagati la cuptor, la 220 grade pana ce devin rumene. Le puteti servi alaturi de un sos facut din iaurt, usturoi pisat si marar sau alaturi de un ketch-up de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
chiftelute de legume

chiftelute de legume

Legumele, dupa ce au fost curatate, spalate si taiate in felii mari, se pun la fier in apa cu sare.

4 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Legumele se dau pe razatoarea mare si se pun intr-un castron.Atentie, dupa cum stim, dovlecelul /

9 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Raducanu , 07 iunie 2014

    si cateva boabe de mazare verde....si sunt minunate

  • Fara foto

    Marian Coman , 08 martie 2014

    ............mmmm

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Ce bune sunt!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2013

      mmmmmmmm bune rau!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel (eu am avut congelat)
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov mare
  • 1 ou
  • 3 linguri faina (cu varf)
  • putin patrunjel proaspat tocat
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 cana cu pesmet
  • aproximativ 100 ml. ulei pentru prajit
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1/4 lingurita cu sare

Raporteaza reteta

Retete
de Patricia Iordache
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu nuci prajite si caramel

Clatite cu nuci prajite si caramel

Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel. Adaugam apa minerala si praful de copt, praful

0 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

COSTEO (Chef de cuisine)

Ce bune sunt!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pasta de broccoli