autor:

Ana Gheorghiu

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Ingrediente
Pentru un platou pentru 2 persoane:, Chiftelutele, - 200 grame carne tocata de pui, - 6 - 8 ciuperci champignons, - o felie cascaval, - un ou, - doi catei de usturoi, - o lingurita boia dulce, - un praf de rozmarin macinat, - sare, piper, , Garnitura, - 300 grame mazare congelata, - busuioc proaspat (3 frunze), - 1-2 frunze menta proaspata, - un cubulet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Chiftelutele
Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei de usturoi taiati marunt, jumatate de felie de cascaval (nu mai mult, pentru ca se lipeste) taiata cubulete mici si condimentele. Se Prajesc in putin ulei.
In tigaie, se adauga si restul de ciuperci intregi, cu palarioara in sus, in care se pune sare, piper si cate o bucata de cascaval.

Garnitura
Dupa ce ati scos chiftelutele din tigaie, va ramane putin sos de la ciuperci si chiftelute. Mazarea se pune in acest sos, fara apa sau ulei. Se adauga frunzele de busuioc si menta si cubuletul de unt, la final.

Se poate servi cu smantana. Reteta este cu atat mai interesanta cu cat exista o diferenta (sau completare) intre chiftelute (picante) si garnitura (racoroasa).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE DE ARDEI GRAS CU BRANZA SI OUA

MANCARE DE ARDEI GRAS CU BRANZA SI OUA

Ardeii se curata de cotoare,de seminte,se spala si se toaca marunt sau feliute subtiri.Ceapa tocata

89 voturi    24 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Dovleceii ii spalam si ii punem la fiert sau mai bine zis la oparit in apa fiarta cu sare; Rosiile

12 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunãtate!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Ador aceasta combinatie...imi place la fel de mult, puiul, ciupercile cat si mazarea. Felicitari !*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru un platou pentru 2 persoane:
  • Chiftelutele
  • - 200 grame carne tocata de pui
  • - 6 - 8 ciuperci champignons
  • - o felie cascaval
  • - un ou
  • - doi catei de usturoi
  • - o lingurita boia dulce
  • - un praf de rozmarin macinat
  • - sare
  • piper
  • Garnitura
  • - 300 grame mazare congelata
  • - busuioc proaspat (3 frunze)
  • - 1-2 frunze menta proaspata
  • - un cubulet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci in unt

Ciuperci in unt

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga

5 voturi    6 comentarii
40 min
Salate reci
Paste la tigaie

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

24 voturi    10 comentarii
30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
"Dimineata de Noiembrie"