Chiftelutele
Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei de usturoi taiati marunt, jumatate de felie de cascaval (nu mai mult, pentru ca se lipeste) taiata cubulete mici si condimentele. Se Prajesc in putin ulei.
In tigaie, se adauga si restul de ciuperci intregi, cu palarioara in sus, in care se pune sare, piper si cate o bucata de cascaval.
Garnitura
Dupa ce ati scos chiftelutele din tigaie, va ramane putin sos de la ciuperci si chiftelute. Mazarea se pune in acest sos, fara apa sau ulei. Se adauga frunzele de busuioc si menta si cubuletul de unt, la final.
Se poate servi cu smantana. Reteta este cu atat mai interesanta cu cat exista o diferenta (sau completare) intre chiftelute (picante) si garnitura (racoroasa).
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii