autor:

Ana Gheorghiu

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Ingrediente
Pentru un platou pentru 2 persoane:, Chiftelutele, - 200 grame carne tocata de pui, - 6 - 8 ciuperci champignons, - o felie cascaval, - un ou, - doi catei de usturoi, - o lingurita boia dulce, - un praf de rozmarin macinat, - sare, piper, , Garnitura, - 300 grame mazare congelata, - busuioc proaspat (3 frunze), - 1-2 frunze menta proaspata, - un cubulet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Chiftelutele
Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei de usturoi taiati marunt, jumatate de felie de cascaval (nu mai mult, pentru ca se lipeste) taiata cubulete mici si condimentele. Se Prajesc in putin ulei.
In tigaie, se adauga si restul de ciuperci intregi, cu palarioara in sus, in care se pune sare, piper si cate o bucata de cascaval.

Garnitura
Dupa ce ati scos chiftelutele din tigaie, va ramane putin sos de la ciuperci si chiftelute. Mazarea se pune in acest sos, fara apa sau ulei. Se adauga frunzele de busuioc si menta si cubuletul de unt, la final.

Se poate servi cu smantana. Reteta este cu atat mai interesanta cu cat exista o diferenta (sau completare) intre chiftelute (picante) si garnitura (racoroasa).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulouri aperitiv din dovlecel verde

Rulouri aperitiv din dovlecel verde

O metoda geniala de a prepara dovleceii! Sunt gustosi si nu se fac greu deloc! Va puteti juca cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunãtate!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Ador aceasta combinatie...imi place la fel de mult, puiul, ciupercile cat si mazarea. Felicitari !*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru un platou pentru 2 persoane:
  • Chiftelutele
  • - 200 grame carne tocata de pui
  • - 6 - 8 ciuperci champignons
  • - o felie cascaval
  • - un ou
  • - doi catei de usturoi
  • - o lingurita boia dulce
  • - un praf de rozmarin macinat
  • - sare
  • piper
  • Garnitura
  • - 300 grame mazare congelata
  • - busuioc proaspat (3 frunze)
  • - 1-2 frunze menta proaspata
  • - un cubulet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci in unt

Ciuperci in unt

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga

5 voturi    6 comentarii
40 min
Salate reci
Paste la tigaie

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

40 voturi    11 comentarii
30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Conopida cu legume si smantana la cuptor