autor:

Ana Gheorghiu

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2010

Ingrediente
Pentru un platou pentru 2 persoane:, Chiftelutele, - 200 grame carne tocata de pui, - 6 - 8 ciuperci champignons, - o felie cascaval, - un ou, - doi catei de usturoi, - o lingurita boia dulce, - un praf de rozmarin macinat, - sare, piper, , Garnitura, - 300 grame mazare congelata, - busuioc proaspat (3 frunze), - 1-2 frunze menta proaspata, - un cubulet de unt

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Chiftelutele
Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei de usturoi taiati marunt, jumatate de felie de cascaval (nu mai mult, pentru ca se lipeste) taiata cubulete mici si condimentele. Se Prajesc in putin ulei.
In tigaie, se adauga si restul de ciuperci intregi, cu palarioara in sus, in care se pune sare, piper si cate o bucata de cascaval.

Garnitura
Dupa ce ati scos chiftelutele din tigaie, va ramane putin sos de la ciuperci si chiftelute. Mazarea se pune in acest sos, fara apa sau ulei. Se adauga frunzele de busuioc si menta si cubuletul de unt, la final.

Se poate servi cu smantana. Reteta este cu atat mai interesanta cu cat exista o diferenta (sau completare) intre chiftelute (picante) si garnitura (racoroasa).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

Condimentele le amestecam si le punem pe carnea de pui.Carnea de pui o punem intr-o tava la care

3 voturi    4 comentarii
1h 23 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

Foarte buna pentru o masa festiva la aperitiv, are tot ce ii trebuie: aroma de ardei, spanac si braza...si

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    O bunãtate!!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Ador aceasta combinatie...imi place la fel de mult, puiul, ciupercile cat si mazarea. Felicitari !*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru un platou pentru 2 persoane:
  • Chiftelutele
  • - 200 grame carne tocata de pui
  • - 6 - 8 ciuperci champignons
  • - o felie cascaval
  • - un ou
  • - doi catei de usturoi
  • - o lingurita boia dulce
  • - un praf de rozmarin macinat
  • - sare
  • piper
  • Garnitura
  • - 300 grame mazare congelata
  • - busuioc proaspat (3 frunze)
  • - 1-2 frunze menta proaspata
  • - un cubulet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci in unt

Ciuperci in unt

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga

5 voturi    6 comentarii
40 min
Salate reci
Paste la tigaie

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

25 voturi    10 comentarii
30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Tocăniţă de pasăre cu legume