Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute de pui cu ciuperci si garnitura de mazare

Ingrediente

  • Pentru un platou pentru 2 persoane:
  • Chiftelutele
  • - 200 grame carne tocata de pui
  • - 6 - 8 ciuperci champignons
  • - o felie cascaval
  • - un ou
  • - doi catei de usturoi
  • - o lingurita boia dulce
  • - un praf de rozmarin macinat
  • - sare, piper
  • Garnitura
  • - 300 grame mazare congelata
  • - busuioc proaspat (3 frunze)
  • - 1-2 frunze menta proaspata
  • - un cubulet de unt

Mod de preparare

Chiftelutele

Se taie 4-5 ciuperci felii si se amesteca cu oul si carnea. Se adauga cei doi catei de usturoi taiati marunt, jumatate de felie de cascaval (nu mai mult, pentru ca se lipeste) taiata cubulete mici si condimentele. Se Prajesc in putin ulei.

In tigaie, se adauga si restul de ciuperci intregi, cu palarioara in sus, in care se pune sare, piper si cate o bucata de cascaval.

Garnitura

Dupa ce ati scos chiftelutele din tigaie, va ramane putin sos de la ciuperci si chiftelute. Mazarea se pune in acest sos, fara apa sau ulei. Se adauga frunzele de busuioc si menta si cubuletul de unt, la final.

Se poate servi cu smantana. Reteta este cu atat mai interesanta cu cat exista o diferenta (sau completare) intre chiftelute (picante) si garnitura (racoroasa).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise