autor:

Dachman Laura

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu peste

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru chiftelute, •750 gr cartofi, curatati s taiati cubulete, •350 gr file de somn, •300 ml lapte, •2 linguri ketchup, •1 lingura condiment de peste, •sare si piper negru, dupa gust, •1 ou, •90 gr pesmet, Pentru sos, •25 gr faina, •25 gr unt, •2 linguri patrunjel proaspat, tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg, se zdrobesc si se lasa deoparte.
2. Intre timp se pune somnul intr-o tigaie , se acopera cu lapte si se fierbe inabusit 8-10 minute, pana cand carnea devine opaca.Se scoate pestele din tigaie so se pastreaza laptele pentru sos.
3. Se incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Se indeparteaza oasele, pielea si se faramiteaza carnea pestelui.Se pune intr-un castron si se amesteca cu cartofii zdrobiti, ketchupul si condimentele.Se formeaza 8 chiftelute de peste si , optional, se dau la rece 1 ora pentru a fi mai usor de pregatit.
4. Se bate oul cu 2 linguri apa rece.Se dau chiftelutele prin ou, apoi prin pesmet, dupa care se aranjeaza pe o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor 30-40 minute.
5. Pentru prepararea sosului,se topeste untul intr-o cratita.Se adauga faina si se lasa 1 minut, amestecand continuu.Se toarna laptele treptat, amestecand continuu, apoi se lasa sa fiarba pana cand sosul devine gros si omogen.Se asezoneaza dupa gust, apoi se adauga patrunjelul.Chiftelutele de peste se servesc cu sosul preparat.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de somn cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau la tava

Salau la tava

Se \"tunde\" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu orez si legume.

Somon la cuptor cu orez si legume.

Se spala bine fileurile se adauga in tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care le dorim(eu

9 voturi    10 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Super !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

    e foarte bun! As mai adauga putin usturoi si la chiftelute si in sos

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

    Imi plac foarte mult piftelutele din somon. Sosul mi se pare delicios, am sa fac si eu asa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute
  • •750 gr cartofi
  • curatati s taiati cubulete
  • •350 gr file de somn
  • •300 ml lapte
  • •2 linguri ketchup
  • •1 lingura condiment de peste
  • •sare si piper negru
  • dupa gust
  • •1 ou
  • •90 gr pesmet
  • Pentru sos
  • •25 gr faina
  • •25 gr unt
  • •2 linguri patrunjel proaspat
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon la cuptor cu salata a-la Florin