autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Chiftelute de stiuca cu surimi si alge marine

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2011

Ingrediente
2 știuci (căci au fost mai mici decât data trecută), 1 ceapă mare albă, tocată mărunt, 1 ou, 2 linguri de pesmet, 2 lingurițe de semințe de susan, 50-70 g de alge deshidratate (cresc de 3 ori în volum după hidratare), 4 căței de usturoi tocați mărunt, 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură de oțet balsamic, ½ pungă (sau mai puțin) de paste de orez, 10 bucăți de surimi, 50g de unt, ¼ de lămâie (zeama de la), ½ linguriță de ulei de susan, ¼ morcov mai măricel, ras, 1 ardei iute roșu, tăiat felii subțiri în diagonală, 1 ceapă verde tăiată subțire, sare și piper după gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Știucile (căci am avut 2 știuci de cca. 500g fiecare), le-am curățat de solzi, de intestine, le-am tăiat capetele, le-am spălat bine și apoi le-am filetat (am mai arătat cum se face asta în alte rețete și nu mai revin).
Dezosăm de oasele mari, cât de mult putem. Mai ales oasele mari!
Fileurile astfel obținute le băgăm întrun blender și tocam carnea. În blender mai puteți adăuga ceapa, mărarul, pătrunjelul și un pic de miez de pâine albă puțin înmuiate în lapte (chifteluțele o să iasă mai ”pufoase”!).
Adăugăm întrun bol carnea tocată cu ierburi, dăm un praf de sare și unul de piper, spargem un ou și-l punem peste conținut și ne apucăm cu mânuțele alea două să amestecăm totul până omogenizăm bine!
Pregătim pe un fund de lemn puțin pesmet și semințele de susan.
Carnea tocată omogenizată, o facem chifteluțe. De voi depinde ce dimensiune îi dați!
Între timp, pregătim și restul de preparate.
Salata de alge:
Algele se hidratează în apă (preferabil ca apa să fie caldă) pentru cel puțin 30 de minute.
Când s-au hidratat, se scot din vas, se scurg de apă, se amestecă cu usturoiul tocat mărunt, cu uleiul de măsline și se stropesc cu oțetul balsamic. Amestecăm totul bine. Gustați și dacă considerați că mai trebuie ceva, acum e timpul să corectați gustul salatei în funcție de gusturile voastre.
Nu uitați să asezonați cu sare și piper!
Surimi:
Stickurile de surimi le tăiați în două.
Le prăjiți ușor întro tigaie în care ați pus unt. Când sunt aproape gata, turnați zeama de lămâie peste ele în tigaie. Sosul format în tigaie se va folosi la stropirea bucăților de surimi după montajul în farfurie. E foarte delicios!
Pastele de orez:
Pastele, ca și algele uscate se hidratează cu apă fierbine, pentru min. 30 de minute.
Se scot după hidratare, se scurg de apă și întro tigaie cu puțin ulei încins se prăjesc 1-2 minute cu legumele tocate mărunt.
La sfârșit, turnăm peste ele uleiul de susan care îi v-a da o aromă fină de afumătură.
Chifteluțele:
Întro tigaie cu ulei încins, prăjim chifteluțele pregătite.
Când s-au rumenit pe ambele părți uniform, le scoatem întrun bol cu o hârtie absorbantă, pentru a scoate surplusul de ulei din ele.

Montajul pe farfurie nu e complicat:
5 chifteluțe lângă care adăugăm câteva bastonașe de surimi și pastele de orez cu legume.
Salata de alge marine o punem întrun bol mic separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de stiuca cu surimi si alge marine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME

FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME

Se spala pestele, se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu cateva picaturi de sos de

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap umplut cu ton, la cuptor

Crap umplut cu ton, la cuptor

Am taiat crapul curatat si spalat pe spate, l-am sarat, am amestecat tonul maruntit cu pasta de ardei

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Hmm, ce deliciu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Dintotdeauna mi-au placut chiftelutele din peste. Arata foarte bine cele pe care le-ai gatit.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 2 știuci (căci au fost mai mici decât data trecută)
  • 1 ceapă mare albă
  • tocată mărunt
  • 1 ou
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 lingurițe de semințe de susan
  • 50-70 g de alge deshidratate (cresc de 3 ori în volum după hidratare)
  • 4 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • ½ pungă (sau mai puțin) de paste de orez
  • 10 bucăți de surimi
  • 50g de unt
  • ¼ de lămâie (zeama de la)
  • ½ linguriță de ulei de susan
  • ¼ morcov mai măricel
  • ras
  • 1 ardei iute roșu
  • tăiat felii subțiri în diagonală
  • 1 ceapă verde tăiată subțire
  • sare și piper după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmm, ce deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav umplut cu somon