autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

chiftelute de vin ete

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
1 kg vinete, 1 morcov, 150 g telemea, 50 g cascaval, 2 oua, 2-3 linguri de faina, 2 cepe, 200 ml ulei, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

se coc vinetele, se curata de coaja cat inca sunt fierbinti si le lasi sa se scurga foarte bine.Se curata ceapa si morcovul, ceapa se taie marunt si morcovul se da prin razatoare.Se caleste in putin ulei doar ceapa, apoi se scurge foarte bine si se lasa deoparte.Dupa ce vinetele s-au racit se toaca bine si se amesteca cu ouale, 1 lingura de faina, ceapa calita, morcovul ras si telemeaua rasa.Se omogenizeaza compozitia, se potriveste la gust de sare si piper si se formeaza piftelutele pe care le dai prin faina si le prajesti in ulei incins.Cand sunt gata se servesc cu cascaval ras presarat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "chiftelute de vin ete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu legume

Ardei umpluti cu legume

Tocam ceapa si apoi o calim, adaugam morcovul ras fin si apoi orezul. Ciupercile tocate marunt se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Pentru ca este deja primavara si exista tentatia de a minca ceva verde, m-am gindit sa fac un orez

10 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)