Reteta postata pe: 19 noiembrie 2014
Ingrediente
2 dovlecei potriviti, 1 ou, 4 lng cascaval ras, 5 catei de usturoi, rasi, o leg marar, tocat, 200 gr faina, 100 gr pesmet, sare, piper- dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15 min intr-o strecuratoare la stors deoarece vor lasa zeama. Dupa acest timp, se pun intr-un vas mai mare si se adauga toate ingredientele mentionate, pe rand.
Se iau cu o lingura si se pun intr-o tigaie cu ulei incins.
Se pot manca alaturi de o garnitura sau simpli, ca aperitiv. Mie imi place sa le mananc cu un sos de usturoi facut de mine: 6 catei de usturoi rasi, ii frecam bine cu sare si umpic de ulei pana devine o pasta, iar apoi adaugam 200 gr smantana/iaurt.
Sper sa va placa!
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive
Dovleceii curatati de coaja se dau prin razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs cca o ora.
Apoi
12 voturi
3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea.
37 voturi
5 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate