autor:

AdeLyna

» » Aperitive

Chiftelute din dovlecei

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2014

Ingrediente
2 dovlecei potriviti, 1 ou, 4 lng cascaval ras, 5 catei de usturoi, rasi, o leg marar, tocat, 200 gr faina, 100 gr pesmet, sare, piper- dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15 min intr-o strecuratoare la stors deoarece vor lasa zeama. Dupa acest timp, se pun intr-un vas mai mare si se adauga toate ingredientele mentionate, pe rand.

Se iau cu o lingura si se pun intr-o tigaie cu ulei incins.



Se pot manca alaturi de o garnitura sau simpli, ca aperitiv. Mie imi place sa le mananc cu un sos de usturoi facut de mine: 6 catei de usturoi rasi, ii frecam bine cu sare si umpic de ulei pana devine o pasta, iar apoi adaugam 200 gr smantana/iaurt.

Sper sa va placa!



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se dau prin razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs cca o ora. Apoi

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei si branza

Chiftelute din dovlecei si branza

Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoarea cu orificii mici, apoi dam si branza telemea.

22 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2014

    Da, fac si eu un sos tatziki doar k eu nu pun usturoi atat de mult, ci doar 1 catel, pe langa mai toc si marar si o ling de zeama de lamaie. Incercati asa :)

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2014

    da este bine sa adaugi castravete in smantana si usturoi ai facut o salata tadichi/

  • Fara foto

    Liliana Lapusneanu , 22 noiembrie 2014

    in mujdei e bine sa puneti si niste castravete verde , taiat foarte marunt !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 ou
  • 4 lng cascaval ras
  • 5 catei de usturoi
  • rasi
  • o leg marar
  • tocat
  • 200 gr faina
  • 100 gr pesmet
  • sare
  • piper- dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Pateu de naut

Pateu de naut

Nautul uscat se pune de seara intr-un vas cu apa si cu sare, se lasa pana a doua zi k sa se umfle.

1 vot    2 comentarii
15 min
Retete vegetariene

AdeLyna (Chef de cuisine)

Da, fac si eu un sos tatziki doar k eu nu pun usturoi atat de mult, ci doar 1 catel, pe langa mai toc si marar si o ling de zeama de lamaie. Incercati asa :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu legume si carne