Chiftelute din porc cu merisoare si verdeturi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute din porc cu merisoare si verdeturi

Ingrediente

  • 6 portii:
  • 1 lingura de ulei vegetal +separat pentru uns
  • O ceapa taiata fin
  • 2 tije de telina apio fara frunze taiate
  • 450 g carne tocata de porc
  • 50 g pesmet
  • 50 g merisoare uscate/confiate
  • 70 g merisoare prospete
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura salvie proaspat tocata
  • 1 lingura cimbru proaspat tocat
  • 1 ou batut
  • Sare si Piper

Mod de preparare

Incalzesti ulei intr-o tigaie, adaugi ceapa si telina la calit, amestecand continuu pana cand ceapa devine sticloasa si moale.

Preincalzesti cuptorul la 190 grade. Amesteci intr-un bol carnea tocata, pesmetul, merisoarele uscate si proaspete si verdeturile. Adauga ceapa si telina calita apoi oul batut. Sareaza si pipereaza apoi amesteca bine.

Formeaza chiftelute din umplutura, punele in tava cu hartie unsa si coacele pentru 25 min. O alta metoda ar fi sa puneti chiftelutele in doua tavi din aluminiu sa le acoperiti cu o alta foaie se aluminiu si sa le lasati la copt 45 minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor