autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute gratinate, cu mazare verde

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Ingrediente
-pentru chiftele, 800 g carne tocata amestec( vita, curcan, porc), 2 oua, 3 catei usturoi, 50 g pesmet, patrunjel verde, sare, piper, -pentru gratinat, 300 g smantana, 150 g cascaval afumat, 2 oua, marat verde tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute.
Preparam sosul pentru gratinare; batem bine ouale, adaugam smantana si mararul verde tocat. Daca este prea groasa compozitia , adaugam o cescuta cu lapte.Asezonam.
Rasturnam tot sosul peste chiftelele din vas.
Deasupra sosului presaram cascavalul razuit , apoi dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se coc chiftelutele si capata deasupra o crusta aramie.
Cand chiftelutele sunt gata , le portionam si le servim alaturi de legume sote.Cum am gasit mazare verde dulce, in piata , am preferat-o pe aceasta, facuta cu putina ceapa verde si marar verde.
Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute gratinate, cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare de pui la punga

Aripioare de pui la punga

Puneti aripioarele in punga Maggi si adaugati condimentele din plic. Nu e nevoie sa folositi ulei

6 voturi    5 comentarii
55 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pulpe la cuptor

Orez cu pulpe la cuptor

Se spala orezul(eu am folosit orez lung cu timp de fierbere 10 minute) si se amesteca cu legumele

9 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Cred ca sunt delicioase!

  • Mary

    Mary (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Foarte faina ideea de reteta :)

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Cred ca sunt tare bune!!! Retin ideea. Te pup si iti doresc o zi frumoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

      Ce bunatate ai gatit aici Sidy !!!! *****

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • -pentru chiftele
  • 800 g carne tocata amestec( vita
  • curcan
  • porc)
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • 50 g pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinat
  • 300 g smantana
  • 150 g cascaval afumat
  • 2 oua
  • marat verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Simona (Chef de cuisine)

Cred ca sunt delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Perisoare cu sos de bulion si taitei