autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute gratinate, cu mazare verde

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2013

Ingrediente
-pentru chiftele, 800 g carne tocata amestec( vita, curcan, porc), 2 oua, 3 catei usturoi, 50 g pesmet, patrunjel verde, sare, piper, -pentru gratinat, 300 g smantana, 150 g cascaval afumat, 2 oua, marat verde tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute.
Preparam sosul pentru gratinare; batem bine ouale, adaugam smantana si mararul verde tocat. Daca este prea groasa compozitia , adaugam o cescuta cu lapte.Asezonam.
Rasturnam tot sosul peste chiftelele din vas.
Deasupra sosului presaram cascavalul razuit , apoi dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se coc chiftelutele si capata deasupra o crusta aramie.
Cand chiftelutele sunt gata , le portionam si le servim alaturi de legume sote.Cum am gasit mazare verde dulce, in piata , am preferat-o pe aceasta, facuta cu putina ceapa verde si marar verde.
Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute gratinate, cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Cred ca sunt delicioase!

  • Mary

    Mary (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Foarte faina ideea de reteta :)

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

    Cred ca sunt tare bune!!! Retin ideea. Te pup si iti doresc o zi frumoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

      Ce bunatate ai gatit aici Sidy !!!! *****

    • Adriana B

      Adriana B (Chef de cuisine) , 21 februarie 2013

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • -pentru chiftele
  • 800 g carne tocata amestec( vita
  • curcan
  • porc)
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • 50 g pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinat
  • 300 g smantana
  • 150 g cascaval afumat
  • 2 oua
  • marat verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Simona (Chef de cuisine)

Cred ca sunt delicioase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Afumatura cu mamaliguta