autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2010

Ingrediente
Pentru chiftele:, 500 g carne porc, 1 ceapa, un cartof ras, 1 ou, o legatura patrunjel, faina, ulei pentru prajit, sare,, Pentru sos:, 1 ceapa, o cana sos de rosii, o cana supa de carne sau apa, frunze de dafin, ulei, piper boabe, o lingura otet, 1 legatura patrunjel, 1-2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga peste carnea tocata.Se mai adauga oul, patrunjelul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine.Se formeaza chiftelute care se trec prin faina si apoi se prajesc in ulei incins. Cand sunt bine rumenite se scot si se pun intr-un vas acoperit ca sa stea calde.

Separat se face sosul :se caleste ceapa in putin ulei, se adauga sosul de rosii , supa de carne sau apa , foaia de dafin , boabele de piper, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul.Spre final se adauga verdeata , usturoiul taiat felii si o lingura de otet( da savoare sosului).Se adauga si chiftelutele in sos si se da la cuptor pentru circa 10 min.

Se servesc calde alaturi de piure de cartofi, pilaf sau alte garnituri.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele, carnea toccata se amesteca cu ceapa tocata marunt, oua, sare, piper, usturoi pisat

56 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

9 voturi    20 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • adriana pocol

    adriana pocol (Chef de cuisine):

    Am pragatit chiftelutele fara ceapa pt ca noua nu prea ne place,iar sosul l-am pregatit conform retetei.A iesit bun doar ca al meu a avut un gust destul de putenic a dafin.Este adevarat si ca am folosit foaie de dafin recent uscata si poate ca era prea aromata,asa incat data viitoate cand am sa fac sosul fie pun mai putina fie nu pun deloc.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Mmmmmmmm, ce bunaciune!

  • Fara foto

    maria mihalache , 10 mai 2010

    Multumesc,Estera!

  • Fara foto

    maria mihalache , 10 mai 2010

    Multumesc,Estera!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Asa este Mihaela11..pup!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      sunt foarte bune,felicitari.

    • Fara foto

      maria mihalache , 09 mai 2010

      Multumesc,Lenutica!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Ana, tare frumoase si chiftelutele tale.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Un deliciu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Frumoase, frumoase, frumoase! Ti-au iesit tare bine!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Eu am incercat ultima oara sa fac chiftelute marinate si nu le-am mai trecut prin faina,au iesit foarte frumoase.Arata foarte bine chiftelutele tale!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

26 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • 500 g carne porc
  • 1 ceapa
  • un cartof ras
  • 1 ou
  • o legatura patrunjel
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare,
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • o cana sos de rosii
  • o cana supa de carne sau apa
  • frunze de dafin
  • ulei
  • piper boabe
  • o lingura otet
  • 1 legatura patrunjel
  • 1-2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Sidy (Chef de cuisine)

Mmmmmmmm, ce bunaciune!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui Stroganoff