Carnea se trece impreuna cu ceapa prin masina de tocat.Se rade cartoful ,se stoarce si se adauga peste carnea tocata.Se mai adauga oul, patrunjelul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine.Se formeaza chiftelute care se trec prin faina si apoi se prajesc in ulei incins. Cand sunt bine rumenite se scot si se pun intr-un vas acoperit ca sa stea calde.
Separat se face sosul :se caleste ceapa in putin ulei, se adauga sosul de rosii , supa de carne sau apa , foaia de dafin , boabele de piper, sarea si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa sosul.Spre final se adauga verdeata , usturoiul taiat felii si o lingura de otet( da savoare sosului).Se adauga si chiftelutele in sos si se da la cuptor pentru circa 10 min.
Se servesc calde alaturi de piure de cartofi, pilaf sau alte garnituri.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii