Chiftelute marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute marinate

Ingrediente

  • 600g carne tocata (porc si vita)
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 cartof
  • 1 felie groasa franzela inmuiata in lapte
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 300g pasta tomate
  • 50 ml vin alb
  • foi dafin
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa, cartoful dat prin razatoarea mica, oul si mararul tocat.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se framanta bine compozitia, apoi se ia cate o lingurita se pune pe o foaie de nailon tapetata cu faina si se da forma rotunda.

Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc.

Sosul:

Pasta de tomate se subtiaza cu vin si o jumatate cana de apa. Se pune la fiert impreuna cu foile de dafin, cateva boabe de piper si putina sare.Cand se leaga putin sosul, se adauga chiftelele si se mai fierb 15 minute.

Nimic nu poate fi mai bun decat cateva chiftelute calde cu sos, alaturi de o gramajoara de piure de cartofi dres cu lapte si unt si cativa castraveciori murati in otet.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure