autor:

lavinia

» » Mancaruri cu carne

Chiftelute marinate

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 mai 2015

Ingrediente
600g carne tocata (porc si vita), 1 ceapa mica, 3 catei usturoi, 1 cartof, 1 felie groasa franzela inmuiata in lapte, 1 ou, 1 legatura marar, 300g pasta tomate, 50 ml vin alb, foi dafin, sare, piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Se adauga painea bine scursa, cartoful dat prin razatoarea mica, oul si mararul tocat.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.



Se framanta bine compozitia, apoi se ia cate o lingurita se pune pe o foaie de nailon tapetata cu faina si se da forma rotunda.

Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc.



Sosul:

Pasta de tomate se subtiaza cu vin si o jumatate cana de apa. Se pune la fiert impreuna cu foile de dafin, cateva boabe de piper si putina sare.Cand se leaga putin sosul, se adauga chiftelele si se mai fierb 15 minute.



Nimic nu poate fi mai bun decat cateva chiftelute calde cu sos, alaturi de o gramajoara de piure de cartofi dres cu lapte si unt si cativa castraveciori murati in otet.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui,marinate

Chiftelute din piept de pui,marinate

Pieptul de pui(se poate si de curcan) se macina impreuna cu sunca si cartoful;aceasta compozitie

6 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

- facem mai întâi chifteluțele, după o rețetă pe care v-am mai prezentat-o. O amintim din nou,

6 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iacob Anca , 24 mai 2015

    La piure,adauga 1-2 galbenusuri iar la sfarsit termina-l apoteotic cu 2 linguri de smantana. iti trebuie si caciula...s-o trantesti...daca mai ai putere. Oricum,e un deliciu la chiftelele marinate.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 600g carne tocata (porc si vita)
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 cartof
  • 1 felie groasa franzela inmuiata in lapte
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 300g pasta tomate
  • 50 ml vin alb
  • foi dafin
  • sare
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

5 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”