autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
700 g carne tocata amestec, 500 g cartofi, 500 g rosii, 2-3 ardei grasi, un colt de paine, o legatura frunze patrunjel verde, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, ------------------, cascaval taiat subtire( optional), bacon afumat(optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

68 voturi

Mod de preparare

Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea.
Cartofii se curata si se taie in felii groase de 1,5 cm.
Se toaca marunt si coltul de paine.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul, ceapa, sare, piper, ouale, coltul de paine si putin sifon daca este cazul.Amestecam bine si acoperim castronul cu aceasta compotizie pe care o punem la frigider pentru 30 minute.
Cartofii taiati ii punem intr-o tava cu hartie de copt , ii stropim cu putin ulei si ii dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade, unde ii tinem 30 minute.
Din carne facem chiftelute pe care le punem apoi peste feliile de cartofi si le fixam cu o scobitoare in care mai adaugam cate o felie de rosie groasa de 1,5 cm si o bucata de ardei( poate fi ardei iute daca preferati).
La reteta de baza eu am facut niste modificari. Am facut o parte din chiftele asa cum spune reteta iar la cea de-a doua varianta am fiert cartofii in coaja, de jumatate, apoi i-am curatat si i-am taiat in doua.Peste ei am pus chifteluta si am fixat-o cu scobitoarea.Am pus o feliuta subtire de cascaval, felia de rosie , alta feliuta de bacon(kaizer)si deasupra ardeiul.
Se da tava la cuptor pina cand chiftelutele sunt gata coapte, aproximativ o ora.
Chiftelutele cu cartofi pot si servite cu un sos de mustar cu usturoi pisat.
Inainte de a servi chiftelutele se vor scoate scobitorile.
Pofta mare !

PS
Reteta o am de la Barbonelli, un ...bucatar destoinic Multumesc frumos Liviu..
Si aici filmul retetei, trimis tot de el...
http://teamim.co.il/ניהולתוכן/קציצותטורקיותמסורתיות/tabid/1058/Default.aspx
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita

Sarmalute banatene in foi de vita

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 martie 2015

    ALEX am spus carne tocata amestec. Poate fi fe vita cu curcan, de exemplu !!! Sau cu oaie !!! Nu scrie nicaieri porc...

  • Fara foto

    alex , 13 martie 2015

    În Turcia nu se mănâncă porc,deci nu e tradițional turcesc:-(

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 14 ianuarie 2015

    Si gustoasa !!!

    • Fara foto

      Denysa Acatrinei , 11 ianuarie 2015

      frumoasa mancare

    • Fara foto

      Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

      O idee interesanta

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      O combinatie foarte interesanta si gustoasa! Si arata extraordinar!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Carmyna multumesc frumos ! Am corectat...se pun chiftelutele pe feliile de cartofi !

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Nu prea inteleg partea asta : "Din carne facem chiftelute pe care le punem apoi peste feliile de carnesi le fixam cu o scobitoare... " . Multumesc!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Arata super si cred ca sunt foarte bune !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Super tare!!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Forte bine arată! Cred că sunt foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Arata bine,sunt sigura ca sunt gustoase.

    • Fara foto

      kat (Bucatar) , 03 ianuarie 2010

      arata sooperrrrr!!!!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Ma tenteaza. Arata minunat

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Frumos si delicios...........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

68 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne tocata amestec
  • 500 g cartofi
  • 500 g rosii
  • 2-3 ardei grasi
  • un colt de paine
  • o legatura frunze patrunjel verde
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ------------------
  • cascaval taiat subtire( optional)
  • bacon afumat(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

ALEX am spus carne tocata amestec. Poate fi fe vita cu curcan, de exemplu !!! Sau cu oaie !!! Nu scrie nicaieri porc...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Omleta