autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
700 g carne tocata amestec, 500 g cartofi, 500 g rosii, 2-3 ardei grasi, un colt de paine, o legatura frunze patrunjel verde, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, ------------------, cascaval taiat subtire( optional), bacon afumat(optional)

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

69 voturi

Mod de preparare

Patrunjelul se toaca marunt. Ceapa se curata , se taie in patru apoi se toaca marunt si ea.
Cartofii se curata si se taie in felii groase de 1,5 cm.
Se toaca marunt si coltul de paine.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul, ceapa, sare, piper, ouale, coltul de paine si putin sifon daca este cazul.Amestecam bine si acoperim castronul cu aceasta compotizie pe care o punem la frigider pentru 30 minute.
Cartofii taiati ii punem intr-o tava cu hartie de copt , ii stropim cu putin ulei si ii dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade, unde ii tinem 30 minute.
Din carne facem chiftelute pe care le punem apoi peste feliile de cartofi si le fixam cu o scobitoare in care mai adaugam cate o felie de rosie groasa de 1,5 cm si o bucata de ardei( poate fi ardei iute daca preferati).
La reteta de baza eu am facut niste modificari. Am facut o parte din chiftele asa cum spune reteta iar la cea de-a doua varianta am fiert cartofii in coaja, de jumatate, apoi i-am curatat si i-am taiat in doua.Peste ei am pus chifteluta si am fixat-o cu scobitoarea.Am pus o feliuta subtire de cascaval, felia de rosie , alta feliuta de bacon(kaizer)si deasupra ardeiul.
Se da tava la cuptor pina cand chiftelutele sunt gata coapte, aproximativ o ora.
Chiftelutele cu cartofi pot si servite cu un sos de mustar cu usturoi pisat.
Inainte de a servi chiftelutele se vor scoate scobitorile.
Pofta mare !

PS
Reteta o am de la Barbonelli, un ...bucatar destoinic Multumesc frumos Liviu..
Si aici filmul retetei, trimis tot de el...
http://teamim.co.il/ניהולתוכן/קציצותטורקיותמסורתיות/tabid/1058/Default.aspx
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba cu sos picant si ciuperci

Limba cu sos picant si ciuperci

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu

15 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui aromatizat cu bere

Pui aromatizat cu bere

Puiul se spala ,se portioneaza se sterge cu hartie de bucatarie,si se tavaleste prin faina,dupa care

9 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 martie 2015

    ALEX am spus carne tocata amestec. Poate fi fe vita cu curcan, de exemplu !!! Sau cu oaie !!! Nu scrie nicaieri porc...

  • Fara foto

    alex , 13 martie 2015

    În Turcia nu se mănâncă porc,deci nu e tradițional turcesc:-(

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 14 ianuarie 2015

    Si gustoasa !!!

    • Fara foto

      Denysa Acatrinei , 11 ianuarie 2015

      frumoasa mancare

    • Fara foto

      Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

      O idee interesanta

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      O combinatie foarte interesanta si gustoasa! Si arata extraordinar!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Carmyna multumesc frumos ! Am corectat...se pun chiftelutele pe feliile de cartofi !

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Nu prea inteleg partea asta : "Din carne facem chiftelute pe care le punem apoi peste feliile de carnesi le fixam cu o scobitoare... " . Multumesc!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Arata super si cred ca sunt foarte bune !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Super tare!!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Forte bine arată! Cred că sunt foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Arata bine,sunt sigura ca sunt gustoase.

    • Fara foto

      kat (Bucatar) , 03 ianuarie 2010

      arata sooperrrrr!!!!!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Ma tenteaza. Arata minunat

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Frumos si delicios...........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

69 voturi

Ingrediente

  • 700 g carne tocata amestec
  • 500 g cartofi
  • 500 g rosii
  • 2-3 ardei grasi
  • un colt de paine
  • o legatura frunze patrunjel verde
  • 1 ceapa mare
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ------------------
  • cascaval taiat subtire( optional)
  • bacon afumat(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

ALEX am spus carne tocata amestec. Poate fi fe vita cu curcan, de exemplu !!! Sau cu oaie !!! Nu scrie nicaieri porc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi frantuzesti cu carnati de casa