Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp şi mai puţină bătaie de cap, pentru pregătirea ei.
(Dacă aveţi fasole roşie proaspătă, înmuiaţi din timp boabele de fasole în apă rece, pentru a facilita fierberea. A doua zi o scurgeți, o puneți întro cratiță mare, acoperiți-o cu apă rece și o puneți la fiert. Luați spuma, adăugați usturoiul și puțin bicarbonat de sodiu și lăsați să fiarbă 30 de minute.)
Întro tigaie încinsă, puneți uleiul, căliți ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
Adăugați carnea tocată și amestecați până toată compoziția este bine călită.
Se adaugă fasolea scursă, roșiile și chimionul.
Acoperim tigaia și lăsăm la foc mediu max. 15 de minute, amestecând din când în când.
La sfârșit, asezonați cu sare și piper după gust.
Montajul pe farfurie se face simplu: răsturnăm preparatul în platou, presărăm oregano și ornăm cu o frunză de busuioc sau pătrunjel.
Pentru cei care doresc preparatul mai iute, puteți mări cantitatea de ardei iute în compoziție.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii