autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu carne

Chili con carne

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 12 octombrie 2011

Ingrediente
500g de carne tocată de vită, 160g de fasole roşie boabe (sau 1 cutie de fasole roşie, gata preparată), 150g de roşii decojite tăiate cubuleţe (sau 1 cutie de roşii cubuleţe), 1-2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 1 ceapă medie tocată mărunt, ½ linguriţă de chimion măcinat, 1-2 ardei iuţi tocaţi (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul final), 2-3 linguri de ulei, ½ linguriță de oregano (de preferat proaspăt), sare şi piper după gust, frunze de busuioc sau pătrunjel pentru ornare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

11 voturi

Mod de preparare

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp şi mai puţină bătaie de cap, pentru pregătirea ei.
(Dacă aveţi fasole roşie proaspătă, înmuiaţi din timp boabele de fasole în apă rece, pentru a facilita fierberea. A doua zi o scurgeți, o puneți întro cratiță mare, acoperiți-o cu apă rece și o puneți la fiert. Luați spuma, adăugați usturoiul și puțin bicarbonat de sodiu și lăsați să fiarbă 30 de minute.)
Întro tigaie încinsă, puneți uleiul, căliți ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
Adăugați carnea tocată și amestecați până toată compoziția este bine călită.
Se adaugă fasolea scursă, roșiile și chimionul.
Acoperim tigaia și lăsăm la foc mediu max. 15 de minute, amestecând din când în când.
La sfârșit, asezonați cu sare și piper după gust.
Montajul pe farfurie se face simplu: răsturnăm preparatul în platou, presărăm oregano și ornăm cu o frunză de busuioc sau pătrunjel.
Pentru cei care doresc preparatul mai iute, puteți mări cantitatea de ardei iute în compoziție.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chili con Carne  reteta texana

Chili con Carne reteta texana

Se încinge ulei într-o oală, se pune carnea macinată şi se prăjeşte bine. Se adaugă

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
chili con carne

chili con carne

- Fasolea se spala si se pune la fiert. - Ceapa, ardeiul capia si ardeiul iute se toaca marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500g de carne tocată de vită
  • 160g de fasole roşie boabe (sau 1 cutie de fasole roşie
  • gata preparată)
  • 150g de roşii decojite tăiate cubuleţe (sau 1 cutie de roşii cubuleţe)
  • 1-2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • ½ linguriţă de chimion măcinat
  • 1-2 ardei iuţi tocaţi (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul final)
  • 2-3 linguri de ulei
  • ½ linguriță de oregano (de preferat proaspăt)
  • sare şi piper după gust
  • frunze de busuioc sau pătrunjel pentru ornare

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Un sos cremos, plin de aromă, care se serveşte deseori la salată. Dar noi îl vom pregăti pentru

3 voturi    1 comentariu
10 min
Sosuri
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu carne la Multicooker