Chili con carne

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chili con carne

Ingrediente

  • 500g de carne tocată de vită
  • 160g de fasole roşie boabe (sau 1 cutie de fasole roşie, gata preparată)
  • 150g de roşii decojite tăiate cubuleţe (sau 1 cutie de roşii cubuleţe)
  • 1-2 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 1 ceapă medie tocată mărunt
  • ½ linguriţă de chimion măcinat
  • 1-2 ardei iuţi tocaţi (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul final)
  • 2-3 linguri de ulei
  • ½ linguriță de oregano (de preferat proaspăt)
  • sare şi piper după gust
  • frunze de busuioc sau pătrunjel pentru ornare

Mod de preparare

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp şi mai puţină bătaie de cap, pentru pregătirea ei.

(Dacă aveţi fasole roşie proaspătă, înmuiaţi din timp boabele de fasole în apă rece, pentru a facilita fierberea. A doua zi o scurgeți, o puneți întro cratiță mare, acoperiți-o cu apă rece și o puneți la fiert. Luați spuma, adăugați usturoiul și puțin bicarbonat de sodiu și lăsați să fiarbă 30 de minute.)

Întro tigaie încinsă, puneți uleiul, căliți ceapa, usturoiul și ardeiul iute.

Adăugați carnea tocată și amestecați până toată compoziția este bine călită.

Se adaugă fasolea scursă, roșiile și chimionul.

Acoperim tigaia și lăsăm la foc mediu max. 15 de minute, amestecând din când în când.

La sfârșit, asezonați cu sare și piper după gust.

Montajul pe farfurie se face simplu: răsturnăm preparatul în platou, presărăm oregano și ornăm cu o frunză de busuioc sau pătrunjel.

Pentru cei care doresc preparatul mai iute, puteți mări cantitatea de ardei iute în compoziție.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor