autor:

Sinziana

» » Cocktailuri si lichioruri

Chimion secuiesc

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2015

Ingrediente
 1 litru de alcool de 87 de grade (de preferinta),  500 ml apa,  200 g zahar,  1 esenta de konyak (optional),  1 plic cu zahar vanilat,  2 linguri mari de chimen,  250 ml apa pentru decoctul de chimen.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Fierbem 2 linguri mari de chimen in 250 ml apa si lasam sa clocoteasca aproximativ 15 minute, apoi il lasam acoperit cu un capac sa se raceasca.

Punem intr-o cratita 200 g de zahar si cand incepe sa apara un punct galben in mijloc, incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza tot zaharul. Stingem zaharul caramelizat cu cele 500 ml de apa pe care am incalzit-o intre timp separat (nu rece), si lasam sa fiarba impreuna pana devine totul un lichid omogen, apoi il lasam la racit.

Intr-un vas curat punem alcoolul, adaugam ceaiul de chimen strecurat, apa de caramel, zaharul vanilat si esenta de konyak si amestecam totul bine. Daca nu va place cat de tare a iesit, mai puteti adauga apa filtrata. Punem lichidul cu ajutorul unei palnii in sticle cu dop si il lasam sa se aseze cateva ore sau chiar 1-2 zile pana la servire. Se serveste ca aperitiv inainte de masa (1 portie=50 ml).

Chimionul secuiesc este o bautura digestiva pe care secuii, pe vremuri, fiind mari mancatori de produse din carne si grasimi animale, o beau ca sa le ajute la topirea grasimilor si pentru o digestie mai buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chimion secuiesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Suc de zmeura

Suc de zmeura

Zmeura o spalam si o scurgem de apa. O bagam la blender si o zdrobim. Trecem printr-o sita ca sa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Cocktailuri si lichioruri
Limoncello

Limoncello

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit,

2 voturi    6 comentarii
30 min
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  •  1 litru de alcool de 87 de grade (de preferinta)
  •  500 ml apa
  •  200 g zahar
  •  1 esenta de konyak (optional)
  •  1 plic cu zahar vanilat
  •  2 linguri mari de chimen
  •  250 ml apa pentru decoctul de chimen.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Caipiroska cu mure Caipiroska cu mure

Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime in pahar alaturi de mure si zahar

2 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi
Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Curatati ananasul de coaja si taiati-l in cubulete. Adaugati capsunile si ananasul prin palnia de alimentare a unui storcator centrifugal

2 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Smoothie