Fierbem 2 linguri mari de chimen in 250 ml apa si lasam sa clocoteasca aproximativ 15 minute, apoi il lasam acoperit cu un capac sa se raceasca.
Punem intr-o cratita 200 g de zahar si cand incepe sa apara un punct galben in mijloc, incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza tot zaharul. Stingem zaharul caramelizat cu cele 500 ml de apa pe care am incalzit-o intre timp separat (nu rece), si lasam sa fiarba impreuna pana devine totul un lichid omogen, apoi il lasam la racit.
Intr-un vas curat punem alcoolul, adaugam ceaiul de chimen strecurat, apa de caramel, zaharul vanilat si esenta de konyak si amestecam totul bine. Daca nu va place cat de tare a iesit, mai puteti adauga apa filtrata. Punem lichidul cu ajutorul unei palnii in sticle cu dop si il lasam sa se aseze cateva ore sau chiar 1-2 zile pana la servire. Se serveste ca aperitiv inainte de masa (1 portie=50 ml).
Chimionul secuiesc este o bautura digestiva pe care secuii, pe vremuri, fiind mari mancatori de produse din carne si grasimi animale, o beau ca sa le ajute la topirea grasimilor si pentru o digestie mai buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii