autor:

Fara foto

» » Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* 200 g unt, * 2 cani faina, * 500 ml apa, * 1 lingurita de sare, * 6 oua, * Pentru crema:, * 2 plicuri Crem Ole, * 500 ml frisca lichida, * 300 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere.



Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.

Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.



Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.



Dupa ce s-au racit se taie capacele,care se glazureaza cu ciocolata.



Interiorul il umplem cu crema de vanilie,preparata conform indicatiilor de pe plic (se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Spirale insiropate

Spirale insiropate

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza. Zaharul

6 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Salam de biscuiti cu rahat

Salam de biscuiti cu rahat

Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga untul. Cand s-a topit

23 voturi    8 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    liviu , 26 septembrie 2017

    Se numeste "Choux" (varza - fr.), nu "Choix"(alegere - fr.)

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    si eu prepar la fel!

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 2 cani faina
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 2 plicuri Crem Ole
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 300 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

liviu

Se numeste "Choux" (varza - fr.), nu "Choix"(alegere - fr.)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
prajitura cu dovleac