autor:

Fara foto

» » Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* 200 g unt, * 2 cani faina, * 500 ml apa, * 1 lingurita de sare, * 6 oua, * Pentru crema:, * 2 plicuri Crem Ole, * 500 ml frisca lichida, * 300 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere.



Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.

Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.



Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.



Dupa ce s-au racit se taie capacele,care se glazureaza cu ciocolata.



Interiorul il umplem cu crema de vanilie,preparata conform indicatiilor de pe plic (se mixeaza praful de budinca cu laptele si frisca pana se obtine o crema consistenta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu jeleu de portocale

Prajitura cu jeleu de portocale

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    liviu , 26 septembrie 2017

    Se numeste "Choux" (varza - fr.), nu "Choix"(alegere - fr.)

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    si eu prepar la fel!

Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 2 cani faina
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 2 plicuri Crem Ole
  • * 500 ml frisca lichida
  • * 300 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

liviu

Se numeste "Choux" (varza - fr.), nu "Choix"(alegere - fr.)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca