autor:

gheli1

» » Aluaturi si Foietaje

Choux a la creme

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2012

Ingrediente
aluat:, 250 ml apa, 100ml ulei de masa, un varf de cutit sare, 150 gr faina, 3 mari sau 4 mici oua, , crema de patiserie:, 700 ml lapte, 300 smantana lichida (in loc de smantana lichida puteti pune din nou lapte), 9 linguri de faina, 10 linguri de zahar, 3 oua, 2 plicuri de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare



Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata in bloc, dupa ce apa a dat in fiert si tragem craticioara de pe foc. se amaesteca cu un tel pina se inglobeaza toata,se lasa la racit si se adauga ouale unul cate unul amestecand in continu.daca ouale sant mari si aluatul e deja moale la al treilea ou, se poate renunta la ultimul ou.

Se unge o tava cu putin ulei si se pun cu o lingurita luand din aluat in tava de marimea unei mingi de ping pong.lasam o distanta de 2 -3 cm intre ele ca sa aiba loc sa cresca si sa nu se lipeasca.

Se pun in cuptor preancalzit la 170 de grade pana se rumenesc,30-40 min.

Se prepara crema din lapte care se pune la fiert cu putin din zaharul din reteta (ca sa nu se prinda).

Intr-un valing se pun zaharul, ouale,vanilia si faina se amesteca cu un tel si cand laptele da in clocot se pune 1/3 din cantitate peste compozitie din valing ,se amesteca si adaugam inapoi din valing in oala in care avem restul de lapte amestecand in continu la un foc mic pana se ingroasa crema.o fierbem 2-3 minute si tragem de pe foc.

Acum avem gata si choux-urile si crema si putem sa incepem sa le umplem dupa ce le-am taiat in mijloc cu un cutit zimtat.

Dupa ce s-a terminat umplutul cu crema de patiserie putem pune deasupra cremei o lingurita de smantana batuta cu zahar pentru un rezultat mai gustos.

cand terminam putem sa presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr-o craticioara se pune paharul de lapte, untul, zaharul si priza de sare si se pune pe foc mic

20 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Choux a la creme

Choux a la creme

Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 ml apa
  • 100ml ulei de masa
  • un varf de cutit sare
  • 150 gr faina
  • 3 mari sau 4 mici oua
  • crema de patiserie:
  • 700 ml lapte
  • 300 smantana lichida (in loc de smantana lichida puteti pune din nou lapte)
  • 9 linguri de faina
  • 10 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 2 plicuri de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza impletita

Placinta cu branza impletita

Din ingredientele aluatului se prepara un aluat moale nelipicios, se framanta si se lasa 1/2

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Turte umplute