autor:

Irenke

» » Dulciuri diverse

Cinnamon Twists

Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2013

Ingrediente
Pentru aluat: 650 gr faina, 200 gr zahar, 2 oua, 200 ml lapte, 30 gr drojdie, 150 gr unt topit si un zahar vanilat bourbon., , Pentru umplutura: 200-250 gr unt moale ( sa se poata intinde pe foaie), zahar si scortisoara. La zahar si la scortisoara nu am scris gramaj, fiecare pune dupa cum doreste.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

17 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa la crescut la loc caldut ferit de curent timp de minim 30 de minute.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bilute, mie mi-au iesit 13 bucati, dar puteti linistit sa le faceti mai mici si mai subtirele ca ele cresc si se fac mari.



Se ia o bila si se intinde cat de subtire, apoi se da cu unt topit peste care se presara zahar cu scortisoara. Se rasuceste aluatul sul si se taie in doua pe lungime. Cele doua jumatati se impletesc, se aduce in forma de cerc, iar capetele se aseaza una sub alta apasand usor.



Se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 15 – 20 de minute. Cel mai bine e sa le supravegheati sa nu cumva sa se arda prea tare zaharul..
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Twists" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu dulceata

Fursecuri cu dulceata

Pentru inceput se mixeaza margarina de prajituri cu zaharul( +zaharul vanilat) peste care se adauga

14 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi braziliene

Gogosi braziliene

Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de lamaie si apa. Amestecam

31 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alkudadi Margareta Roxana , 14 mai 2014

    Dragomir Elena humus-este naut fiert.......iar tahini este pasta de susan...:)

  • Fara foto

    Bogdan Andrei Ghinescu , 14 mai 2014

    Buna! Imi pare rau, dar n-am inteles cum se aseaza rolourile impletite, pentru a ajunge la forma finala.

  • Fara foto

    Daniela Prisacariu , 14 mai 2014

    E clar, astea le pregatesc pt. duminica! Motivul? Sunt fan-scortisoara-

    • Fara foto

      Diamant Diamant , 12 decembrie 2013

      ai care sunt ingredientele, cantitatile necesare?

    • Fara foto

      Dragomir Elena , 05 decembrie 2013

      Dragomir Elena humus-este naut fiert.......iar tahini este pasta de susan...:)

    • Fara foto

      Elena Marin , 04 decembrie 2013

      Dragomir Elena humus-este naut fiert.......iar tahini este pasta de susan...:)

    • Fara foto

      Elena Marin , 04 decembrie 2013

      Dragomir Elena humus-este naut fiert.......iar tahini este pasta de susan...:)

    • Fara foto

      Dragomir Elena , 04 decembrie 2013

      mmmh!la umplutura am pus si crema de susan-tahini!

    • Fara foto

      Catalina Nt , 11 noiembrie 2013

      Dragomir Elena humus-este naut fiert.......iar tahini este pasta de susan...:)

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 09 noiembrie 2013

      reteta este putin ambigua sau incompleta. Imi pace ideea, problema este: se fac 13 bile si rezulta 13 rulouri???

    • Fara foto

      Lamurean Carmen , 06 octombrie 2013

      mmmh!pare bun!

    • Fara foto

      mary , 06 octombrie 2013

      eu am facut e o nebunie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 650 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 150 gr unt topit si un zahar vanilat bourbon.
  • Pentru umplutura: 200-250 gr unt moale ( sa se poata intinde pe foaie)
  • zahar si scortisoara. La zahar si la scortisoara nu am scris gramaj
  • fiecare pune dupa cum doreste.

Raporteaza reteta

Retete
de Irenke
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Se marunteste ceapa si se pune la calit, ciupercile curatate se pun peste ceapa, se adauga oregano

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Pe suprafata de lucru se face o "patura" din condimente si se tavaleste peptul de pui prin el. Se

12 voturi    9 comentarii
1h
Salate cu carne
Cornulete cu gem de caise

Cornulete cu gem de caise

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de

17 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

mary

eu am facut e o nebunie

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoici