autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCALATA DE CASA

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Ingrediente
1kg de zahar, 1/2 lapte praf, 300 g margarina, 150 g cacao, 300 ml de apa plata, 100 g nuca pisata

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Zaharul se dizolva in apa plata. Cacaua si laptele praf se amesteca intr-o cratita emailata.
Se adauga margarina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Se pune cratita pe foc mic. Amesteca mereu si mai tine pe foc cca 10 min.

Se lasa putin sa se raceasca compozitia obtinuta, dar nu mai mult de 3-4 min. Se toarna compozitia luata de pe foc peste compozitia obtinuta din cacao, lapte praf si margarina.
Amesteca foarte bine, pana dispar eventualele cocoloase. Adauga apoi nuca pisata. Se acopera castronul in care se afla compozitia cu un servet si se lasa sa stea 10 min. In acest timp, se pregateste o tava, care se tapeteaza cu celofan, si turnati compozitia.

Se lasa cam o ora si apoi se taie patratele sau romburi, dupa preferinta, apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCALATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macaroane din cocus

Macaroane din cocus

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se amesteca bine pina se formeaza un gen de aluat-totul

5 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
DONUTS

DONUTS

Drojdia+1 lingurita de zahar(din cele 6 lingurite)se topeste in cca 10 linguri de lapte (din cele

7 voturi    11 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg de zahar
  • 1/2 lapte praf
  • 300 g margarina
  • 150 g cacao
  • 300 ml de apa plata
  • 100 g nuca pisata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornuri cu ouzo si stafide