autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCALATA DE CASA

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Ingrediente
1kg de zahar, 1/2 lapte praf, 300 g margarina, 150 g cacao, 300 ml de apa plata, 100 g nuca pisata

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Zaharul se dizolva in apa plata. Cacaua si laptele praf se amesteca intr-o cratita emailata.
Se adauga margarina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Se pune cratita pe foc mic. Amesteca mereu si mai tine pe foc cca 10 min.

Se lasa putin sa se raceasca compozitia obtinuta, dar nu mai mult de 3-4 min. Se toarna compozitia luata de pe foc peste compozitia obtinuta din cacao, lapte praf si margarina.
Amesteca foarte bine, pana dispar eventualele cocoloase. Adauga apoi nuca pisata. Se acopera castronul in care se afla compozitia cu un servet si se lasa sa stea 10 min. In acest timp, se pregateste o tava, care se tapeteaza cu celofan, si turnati compozitia.

Se lasa cam o ora si apoi se taie patratele sau romburi, dupa preferinta, apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCALATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Peste zahar adaugam cele 7 linguri de apa si punem pe foc mic pana se face sirop. Albusurile impreuna

9 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

Clatite invelite in ciocolata alba cu crema de vanilie

Mod de preparare clatite: Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele

4 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg de zahar
  • 1/2 lapte praf
  • 300 g margarina
  • 150 g cacao
  • 300 ml de apa plata
  • 100 g nuca pisata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta cu mere caramelizate