autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCALATA DE CASA

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Ingrediente
1kg de zahar, 1/2 lapte praf, 300 g margarina, 150 g cacao, 300 ml de apa plata, 100 g nuca pisata

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Zaharul se dizolva in apa plata. Cacaua si laptele praf se amesteca intr-o cratita emailata.
Se adauga margarina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Se pune cratita pe foc mic. Amesteca mereu si mai tine pe foc cca 10 min.

Se lasa putin sa se raceasca compozitia obtinuta, dar nu mai mult de 3-4 min. Se toarna compozitia luata de pe foc peste compozitia obtinuta din cacao, lapte praf si margarina.
Amesteca foarte bine, pana dispar eventualele cocoloase. Adauga apoi nuca pisata. Se acopera castronul in care se afla compozitia cu un servet si se lasa sa stea 10 min. In acest timp, se pregateste o tava, care se tapeteaza cu celofan, si turnati compozitia.

Se lasa cam o ora si apoi se taie patratele sau romburi, dupa preferinta, apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCALATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu lamaie

Briose cu lamaie

Intr-un castronel se bat galbenusurile pana se deschid la culoare,circa 5 min.Intr-un castron mare

5 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatite cu branza dulce si sos de vanilie la cuptor

Clatite cu branza dulce si sos de vanilie la cuptor

Se pregatesc 20 de clatite dupa orice reteta. Se amesteca branza cu 2 galbenusuri,smantana,3 linguri

20 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg de zahar
  • 1/2 lapte praf
  • 300 g margarina
  • 150 g cacao
  • 300 ml de apa plata
  • 100 g nuca pisata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Budincă de griş cu dulceaţă de vişine