autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCALATA DE CASA

Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: focsa vlad george (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2008

Ingrediente
1kg de zahar, 1/2 lapte praf, 300 g margarina, 150 g cacao, 300 ml de apa plata, 100 g nuca pisata

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Zaharul se dizolva in apa plata. Cacaua si laptele praf se amesteca intr-o cratita emailata.
Se adauga margarina si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Se pune cratita pe foc mic. Amesteca mereu si mai tine pe foc cca 10 min.

Se lasa putin sa se raceasca compozitia obtinuta, dar nu mai mult de 3-4 min. Se toarna compozitia luata de pe foc peste compozitia obtinuta din cacao, lapte praf si margarina.
Amesteca foarte bine, pana dispar eventualele cocoloase. Adauga apoi nuca pisata. Se acopera castronul in care se afla compozitia cu un servet si se lasa sa stea 10 min. In acest timp, se pregateste o tava, care se tapeteaza cu celofan, si turnati compozitia.

Se lasa cam o ora si apoi se taie patratele sau romburi, dupa preferinta, apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCALATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

502 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Capsune cu ciocolata

Capsune cu ciocolata

Topim ciocolata la baine-marie. O luam de pe foc, amestecam bine sa se omogenizeze. Cand incepe sa

8 voturi    5 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg de zahar
  • 1/2 lapte praf
  • 300 g margarina
  • 150 g cacao
  • 300 ml de apa plata
  • 100 g nuca pisata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu cacao