autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCOLATA DE CASA

Autor: anka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2009

Ingrediente
300 gr lapte praf, 1 pachet de unt (200 gr), 400 g zahar, 60 gr cacao, 100 ml lapte consum (sau apa), 1 esenta vanilie, (rom), alune,nuci,migdale sau stafide

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine intr-un castron laptele praf cu cacaua, apoi se pune untul (lasat la temperatura camerei) cu esenta aleasa. Apa (laptele) si zaharul se topesc la foc mic pana devin un sirop. Acesta se toarna peste compozitia de cacao cu laptele praf, se adauga nucile, migdalele sau alunele si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tavita sau o cratita mai intinsa si se pune la frigider pentru 5-6 ore. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCOLATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se ia de pe foc. Se adauga

70 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul se pune impreuna cu apa pe foc pana se obtine un sirop.Cacao se amesteca bine cu laptele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa ciocolata de casa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba,pentru efect.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 gr lapte praf
  • 1 pachet de unt (200 gr)
  • 400 g zahar
  • 60 gr cacao
  • 100 ml lapte consum (sau apa)
  • 1 esenta vanilie
  • (rom)
  • alune,nuci,migdale sau stafide

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa ciocolata de casa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba,pentru efect.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Chec zebra