autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCOLATA DE CASA

Autor: anka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2009

Ingrediente
300 gr lapte praf, 1 pachet de unt (200 gr), 400 g zahar, 60 gr cacao, 100 ml lapte consum (sau apa), 1 esenta vanilie, (rom), alune,nuci,migdale sau stafide

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine intr-un castron laptele praf cu cacaua, apoi se pune untul (lasat la temperatura camerei) cu esenta aleasa. Apa (laptele) si zaharul se topesc la foc mic pana devin un sirop. Acesta se toarna peste compozitia de cacao cu laptele praf, se adauga nucile, migdalele sau alunele si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tavita sau o cratita mai intinsa si se pune la frigider pentru 5-6 ore. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCOLATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

1. Punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul mai gros si fierbem pana devine un sirop gros putin

28 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolată de casă ca în copilărie

Ciocolată de casă ca în copilărie

Prima variantă: Se fierbe zahărul cu apa la foc mic aproximativ 10 minute. Se toarnă apoi

11 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa ciocolata de casa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba,pentru efect.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 gr lapte praf
  • 1 pachet de unt (200 gr)
  • 400 g zahar
  • 60 gr cacao
  • 100 ml lapte consum (sau apa)
  • 1 esenta vanilie
  • (rom)
  • alune,nuci,migdale sau stafide

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa ciocolata de casa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba,pentru efect.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Ciocolata Black&White