autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CIOCOLATA DE CASA

Autor: anka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2009

Ingrediente
300 gr lapte praf, 1 pachet de unt (200 gr), 400 g zahar, 60 gr cacao, 100 ml lapte consum (sau apa), 1 esenta vanilie, (rom), alune,nuci,migdale sau stafide

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine intr-un castron laptele praf cu cacaua, apoi se pune untul (lasat la temperatura camerei) cu esenta aleasa. Apa (laptele) si zaharul se topesc la foc mic pana devin un sirop. Acesta se toarna peste compozitia de cacao cu laptele praf, se adauga nucile, migdalele sau alunele si se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tavita sau o cratita mai intinsa si se pune la frigider pentru 5-6 ore. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIOCOLATA DE CASA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se fierbe zaharul cu apa,pana se obtine un sirop gros.Se adauga 3 linguri de cacao si untul,se amesteca

6 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Se amesteca laptele praf cu cacaoa si untul pana se omogenizeaza. Se face un sirop gros din zahar

6 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa ciocolata de casa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba,pentru efect.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 gr lapte praf
  • 1 pachet de unt (200 gr)
  • 400 g zahar
  • 60 gr cacao
  • 100 ml lapte consum (sau apa)
  • 1 esenta vanilie
  • (rom)
  • alune,nuci,migdale sau stafide

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa ciocolata de casa!Eu mai topesc un pic de ciocolata alba,pentru efect.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cupcakes cu dovleac si ciocolata