autor:

Alecs A.

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa

Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
700 g zahar, 200 ml apa, 200 g cacao, 500 g lapte praf fara zahar, 250 g unt, 1 lg zeama de lamaie, 1 lg rom, nuca prajita, alune etc

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

21 voturi

Mod de preparare

Zaharul si apa se pun la fiert pana devin un sirop gros asemanator la consistenta cu mierea. Se adauga zeama de lamaie si se ia siropul de pe foc. Apoi se adauga untul taiat bucatele si se amesteca pana se topeste.
In prealabil cacaoa si laptele praf se amesteca si apoi se adauga repede la sirop in transe.(Atentie daca siropul se raceste nu se mai poate amesteca cu laptele praf si cacaoa.)Apoi se adauga romul si nuca prajita sau alunele sau ce va place.
Ciocolata astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu unt sau in care s-a pus o foaie de hartie de copt.
Tava se pune la frigider pentru 2-3 ore apoi se poate servi ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuci

Ciocolata de casa cu nuci

Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute, pana

94 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Ciocolată de casă în două culori

Ciocolată de casă în două culori

Dacă există un dulce al copilăriei pe care toată lumea îl adoră atunci acesta este, cu

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    E gustoasa si e preferata mea ,la dulciuri de casa,pe langa placinte cu branza!!!!!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Imi place!E gustoasa!Eu o pun cateodata in formele de la cutii cu bomboane.

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Ciocolata de casa are un gust deosebit, este foarte delicioasa si a ta chiar arata bine

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Aceiasi reteta folosesc si eu cu cantitati un pic modificate! E foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Imi place foarte mult ciocolata de casa,iar cea pregatita de tine arata foarte bine...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Delicioasa...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Foarte buna ciocolata de casa.Si mie imi place, din pacate nu am mai facut de ceva vreme.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Foarte buna reteta,merita incercata.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      FT BUNA CAM ASA PREGATESC SI EU!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Ce bunatate si ce bine arata...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Este foarte buna. Eu fac reteta dupa asemantatoare. Cu deosebirea ca pun 1 kg de zahar.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Imi place aceasta reteta, o salvez.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      E foarte apetisanta.

    • Fara foto

      Alecs A , 12 august 2009

      Multumesc! Si mie imi place foarte mult...si e usor de facut!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Arată foarte bine, cred că şi gustul e f. bun! Şi mie îmi place tare mult Ciocolata de casă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

21 voturi

Ingrediente

  • 700 g zahar
  • 200 ml apa
  • 200 g cacao
  • 500 g lapte praf fara zahar
  • 250 g unt
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 lg rom
  • nuca prajita
  • alune etc

Raporteaza reteta

Retete
de Alecs A.
Cheesecake

Cheesecake

Crusta: Se dau biscuitii prin razatoare. Se pun intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, inalta

6 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura tres leches

Prajitura tres leches

Aluat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile

4 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri
Muffins/briose cu dulceata de afine

Muffins/briose cu dulceata de afine

Laptele, oul si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente

6 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

COSTEO (Chef de cuisine)

E gustoasa si e preferata mea ,la dulciuri de casa,pe langa placinte cu branza!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Briose cu frisca si piure de visine