Prima variantă:
Se fierbe zahărul cu apa la foc mic aproximativ 10 minute.
Se toarnă apoi untul, laptele praf (amestecat bine cu cacao) şi oţetul.
Se toarnă într-o tavă unsă puţin cu unt(sau ulei). Se lasă să se racească si apoi se taie.
Varianta a doua:
La foc mic se fierbe un sirop din fructoză cu 100 ml de apă. Cand s-a dizolvat fructoza, se adaugă, amestecand mereu, laptele praf, untul tăiat cubuleţe şi cacaua, până se obţine o pastă omogenă şi moale.Se adaugă şi rom sau esenţă.
Se toarnă în tavă sau pe hârtie de copt etc.
Nu am avut fructoză, aşa ca am pus 50 g de edulcorant praf şi 200 g de stafide. A ieşit cam gros şi am tot adaugat lichior de caise, putină apă. Am turnat în diverse forme, iar când s-a răcit, am făcut bomboane pe care le-am dat prin cacao, am pus pe unele nuci. Am vrut să fie fără zahăr.
Nu mi-am găsit reţeta veche decât după ce am terminat "noua mea experienţă". Aşa că vă dau ambele variante. Pozele sunt de la a doua, mai amară.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii