autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Ciocolată de casă ca în copilărie

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Ingrediente
Reţeta mea:, 1,200 kg de zahăr, 1 cana de apă, 240 g de unt/margarină, 500 g de lapte praf fără zahăr, 120 g de cacao olandeză, 1 linguriţă de oţet, , Reţetă inspirată de pe net:, 250 g de unt, 250 g de lapte praf integral fără zahăr, 200 g cacao, 250 g de fructoza, rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Prima variantă:

Se fierbe zahărul cu apa la foc mic aproximativ 10 minute.
Se toarnă apoi untul, laptele praf (amestecat bine cu cacao) şi oţetul.
Se toarnă într-o tavă unsă puţin cu unt(sau ulei). Se lasă să se racească si apoi se taie.

Varianta a doua:
La foc mic se fierbe un sirop din fructoză cu 100 ml de apă. Cand s-a dizolvat fructoza, se adaugă, amestecand mereu, laptele praf, untul tăiat cubuleţe şi cacaua, până se obţine o pastă omogenă şi moale.Se adaugă şi rom sau esenţă.
Se toarnă în tavă sau pe hârtie de copt etc.

Nu am avut fructoză, aşa ca am pus 50 g de edulcorant praf şi 200 g de stafide. A ieşit cam gros şi am tot adaugat lichior de caise, putină apă. Am turnat în diverse forme, iar când s-a răcit, am făcut bomboane pe care le-am dat prin cacao, am pus pe unele nuci. Am vrut să fie fără zahăr.
Nu mi-am găsit reţeta veche decât după ce am terminat "noua mea experienţă". Aşa că vă dau ambele variante. Pozele sunt de la a doua, mai amară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă ca în copilărie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele din branza cu amestec de gem

Prajiturele din branza cu amestec de gem

Incalzim cuptorul la 150 de grade si tapetam o tava de muffins. Intr-un bol amestecam faina de biscuiti

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu aluat frantuzesc

Mini tarte cu aluat frantuzesc

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu

10 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Delicios.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

    Minunata.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

    Foarte bune!In plus pui ingredientele naturale , fara tot felul de inlocuitori si e-uri...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Super!!! Asta e reteta dupa care fac si si eu iocolata,doar ca fac foarte, foarte rar.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Adelina, draga mea, musai sa gust una poate doua...ca tare bune sant . Felicitari ! *****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      mmmm !! Adelina,le si simt aroma , super guna si gustoasa...ce bine arata ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Reţeta mea:
  • 1,200 kg de zahăr
  • 1 cana de apă
  • 240 g de unt/margarină
  • 500 g de lapte praf fără zahăr
  • 120 g de cacao olandeză
  • 1 linguriţă de oţet
  • Reţetă inspirată de pe net:
  • 250 g de unt
  • 250 g de lapte praf integral fără zahăr
  • 200 g cacao
  • 250 g de fructoza
  • rom

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Delicios.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Eclere cu crema de vanilie