autor:

Patricia Iordache

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa cu nuca prajita

Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patricia Iordache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Ingrediente
- 350 gr. zahar tos, - 100 ml apa, - 100 gr. unt, - 250 gr. lapte praf (eu am folosit Raraul), - 40 gr. cacao pudra (eu am folosit cu 10-12 % grasime), - 1 fiola esenta vanilie, - miezul de la 6 nuci (puteti pune alune nesarate prajite, stafide)

Dificultate: Medie Timp: 25 min

29 voturi

Mod de preparare

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea.
Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox. Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel.
In alt vas cernem cacao, pregatim cele 100 gr de unt pe o farfuriuta, prajim miezul de nuca si il rupem in bucati potrivite.
Pregatim o tava (a mea a avut 24x24 cm, o ungem cu putin ulei si punem in ea folie alimentara. Acum putem sa asezam pe flacara cratita cu zahar si apa, amestecam cu telul, iar cand s-a dizolvat zaharul si incepe sa fiarba, dam focul mic si lasam 5 minute (NU mai mult, NU mai putin!!) amestecand continuu.
Dupa cele 5 minute, luam cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam laptele praf cernut, amestecam cu telul ca sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam si cacao cernuta si esenta.
Cand totul s-a omogenizat, turnam compozitia in tava deja pregatita, adaugam deasupra bucatile de nuca prajita, lasam sa se raceasca si bagam totul la frigider pentru 3-4 ore.
Rasturnam ciocolata pe un tocator, portionam si papam.

In loc de nuca prajita puteti adauga stafide hidratate in rom sau bucati de migdale prajite usor ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuca prajita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu unt

Gogosi pufoase cu unt

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o adancitura in mijlocul

5 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Galatopita reinventata

Galatopita reinventata

Se amesteca intr-un vas, pe foc, laptele, apa, un praf de sare, zahar si gris; cand incepe sa se

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MihaSorin Bosioc , 29 august 2015

    Ai folosit multa APA si tr putina APA CA este untul cel care se topeste

  • Fara foto

    Ionescu Mihaela , 11 iulie 2015

    Pune cantitate dubla de lapte praf si iasa

  • Fara foto

    Ionescu Mihaela , 11 iulie 2015

    eu am facut-o acum,cand este molcuta apa pui laptele praf si cacaua,ca sa iasa tare pui cantitate dubla de lapte

    • Fara foto

      Ion Marius Adrian , 08 martie 2015

      Ramane moale.....nu se incheaga.am tinut.o la frigider toata noaptea si tot cu lingura o mananc

    • Fara foto

      Carmen Elena Badeanu , 07 martie 2015

      Sigur o sa-mi iasa?

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

      Este dulcele preferat al copiilor mei,pentru ca in per. anilor80 asta aveau.Multumesc ca mi-ai amintit reteta.Pentru intrebari,da se poate pastra la temperatura camerei,s-a inmuiat pentru ca ai pus prea putin lapte praf.

    • Fara foto

      Cristiana Toader , 28 noiembrie 2014

      Stie cineva de ce a ramas moale??? Am dat.o si la frigider si tot nu s.a inchegat....

    • Fara foto

      Mira Moreno , 04 noiembrie 2014

      Stie cineva daca se poate pastra la temperatura camerei?

    • Fara foto

      diana , 20 septembrie 2014

      Este foarte buna

    • Didi

      Didi (Bucatar) , 10 noiembrie 2013

      imi trebuie o reteta de ciocolata de casa foarte tare ca sa o combin cu niste chestii dar asta pare moderata ca si consistenta, numai buna de mancat ca atare

    • Fara foto

      Mira Sandu , 05 octombrie 2013

      Am fost sabotată....luasem o pungă de lapte praf şi a făcut mama un tort cu frişcă şi a luat 2 linguri din laptele meu praf, acum mă gândesc dacă pot modifica puţin reţeta şi cum!Mai mult unt!

    • Fara foto

      Costache Lavinia , 03 octombrie 2013

      Laptele praf se adauga cand este racita compozitia sau dupa ce o luam de pe foc? Este important ce va intreb. Am incercat mai multe retete .Atunci cand compozitia este fierbinte ,la cantitatea de lapte din reteta , ciocolata iese mai moale.

    • Fara foto

      Elena Dragnea , 03 octombrie 2013

      reteta este foarte buna iar faptul ca folositi lapte praf Raraul o face mai gustoasa si mai inchegata, am folosit alte tipuri de lapte dar nu a iesit la fel

    • Bonta_Anica

      Bonta_Anica (Maestru bucatar) , 03 octombrie 2013

      este f. buna,eu o prepar,i-mi place!

    • Fara foto

      Aurelia Boncut , 01 octombrie 2013

      mmm este f. buna,eu o prepar

    • Fara foto

      Purda Ina , 30 septembrie 2013

      Stie cineva de ce a ramas moale??? Am dat.o si la frigider si tot nu s.a inchegat....

    • Fara foto

      Emma Stoica , 30 septembrie 2013

      Arata extraordinar de bine! Imi place cel mai mult ultima parte: Portionam si apoi Papam!

    • Patricia Iordache

      Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2013

      Multumesc! :)

    • Fara foto

      Georgy Camy , 30 septembrie 2013

      interesant demult voiam sa incerc :P

    • Fara foto

      Liliana Eu Eu , 29 septembrie 2013

      mmm

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Ce frumos arata buna,la favorite cu ea !!!!!Felicitari!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

29 voturi

Ingrediente

  • - 350 gr. zahar tos
  • - 100 ml apa
  • - 100 gr. unt
  • - 250 gr. lapte praf (eu am folosit Raraul)
  • - 40 gr. cacao pudra (eu am folosit cu 10-12 % grasime)
  • - 1 fiola esenta vanilie
  • - miezul de la 6 nuci (puteti pune alune nesarate prajite
  • stafide)

Raporteaza reteta

Retete
de Patricia Iordache
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta

3 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chiftelute de legume

Chiftelute de legume

Am decongelat dovlecelul, l-am dat la blander si l-am pus intr-o sita la scurs. Cartofii si morcovii

5 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Este dulcele preferat al copiilor mei,pentru ca in per. anilor80 asta aveau.Multumesc ca mi-ai amintit reteta.Pentru intrebari,da se poate pastra la temperatura camerei,s-a inmuiat pentru ca ai pus prea putin lapte praf.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins margaritar