Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină (sau unt). Se amestecă până se topeşte margarina.
Se ia de pe foc si se adaugă 500 g lapte praf amestecat bine cu cacaua(amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Se unge o tava cu margarina(sau unt), se toarnă ciocolata şi se pune la rece. După câteva ore se verifică dacă s-a închegat şi se taie că altfel se prea întăreşte şi e mai greu.
Eu am pus în tavă biscuiţi şi pe la mijloc nişte dulceaţă de coacăze, dar iese puţin moale la mijloc. Încercaţi simplu prima dată şi apoi puteţi face variaţiuni. Iese tare, nu-s probleme.
Se pot pune in compoziţie nuci mărunţite şi prăjite,alune,stafide, fructe uscate(caise) etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii