autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 octombrie 2011

Ingrediente
1 cană (200-250 ml) de apă, 1000 g zahar, 7 linguri cacao, 1 esenţă de rom, 250 g margarină /unt, 500 g lapte praf, Opţional:fructe uscate, fulgi etc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

62 voturi

Mod de preparare

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină (sau unt). Se amestecă până se topeşte margarina.

Se ia de pe foc si se adaugă 500 g lapte praf amestecat bine cu cacaua(amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Se unge o tava cu margarina(sau unt), se toarnă ciocolata şi se pune la rece. După câteva ore se verifică dacă s-a închegat şi se taie că altfel se prea întăreşte şi e mai greu.

Eu am pus în tavă biscuiţi şi pe la mijloc nişte dulceaţă de coacăze, dar iese puţin moale la mijloc. Încercaţi simplu prima dată şi apoi puteţi face variaţiuni. Iese tare, nu-s probleme.

Se pot pune in compoziţie nuci mărunţite şi prăjite,alune,stafide, fructe uscate(caise) etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa (reteta traditionala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

CHEC CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

1.Se separa ouale 2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul 3.Peste aceasta compozitie se adauga

26 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de branza cu capsune

Crema de branza cu capsune

Pasezi 200 g capsune, dupa care le amesteci bine cu zaharul si cu branza, adaugi smantana batuta,

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eu , 24 aprilie 2016

    Si cu esenta de rom ce facem, o bem?

  • Fara foto

    Costina Stoinoiu , 05 iulie 2015

    Mulțumesc !

  • Fara foto

    Luiza Rata Ban , 10 mai 2015

    bună. bravo. visul meu

    • Fara foto

      Vasilica Ihnatiuc , 16 aprilie 2014

      foarte bun;)

    • Fara foto

      Ion Taroiu , 26 decembrie 2013

      <3

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      nu se poate pune mai putin zahar?

    • Fara foto

      Dragus Daniela , 09 noiembrie 2013

      foarte bun;)

    • Fara foto

      Adelina Damian-Fekete , 09 noiembrie 2013

      Mulţumesc!

    • Fara foto

      Jude Laura , 07 noiembrie 2013

      foarte buna

    • Fara foto

      Danutza Grapan , 26 august 2013

      buna

    • Fara foto

      Mihaela Felicia Stefu , 28 mai 2013

      Yummy

    • Fara foto

      Mihaela Felicia Stefu , 28 mai 2013

      Yummy

    • camelia

      camelia (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

      O sa incerc si eu reteta dvs. cred ca este o bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

      Abia astept sa o incerc... Cred ca este o bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Imi place tare mult ciocolata preparata in casa yumi,yumi iar reteta este grozava! Felicitari !

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2011

      deosebita reteta! spre deosebire de mihai, eu nu tin dieta! :P felicitari!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Foarte delicios! Pacat ca sunt in dieta.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

62 voturi

Ingrediente

  • 1 cană (200-250 ml) de apă
  • 1000 g zahar
  • 7 linguri cacao
  • 1 esenţă de rom
  • 250 g margarină /unt
  • 500 g lapte praf
  • Opţional:fructe uscate
  • fulgi etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Eu

Si cu esenta de rom ce facem, o bem?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gogosi simple