autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 octombrie 2011

Ingrediente
1 cană (200-250 ml) de apă, 1000 g zahar, 7 linguri cacao, 1 esenţă de rom, 250 g margarină /unt, 500 g lapte praf, Opţional:fructe uscate, fulgi etc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

69 voturi

Mod de preparare

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină (sau unt). Se amestecă până se topeşte margarina.

Se ia de pe foc si se adaugă 500 g lapte praf amestecat bine cu cacaua(amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Se unge o tava cu margarina(sau unt), se toarnă ciocolata şi se pune la rece. După câteva ore se verifică dacă s-a închegat şi se taie că altfel se prea întăreşte şi e mai greu.

Eu am pus în tavă biscuiţi şi pe la mijloc nişte dulceaţă de coacăze, dar iese puţin moale la mijloc. Încercaţi simplu prima dată şi apoi puteţi face variaţiuni. Iese tare, nu-s probleme.

Se pot pune in compoziţie nuci mărunţite şi prăjite,alune,stafide, fructe uscate(caise) etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa (reteta traditionala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • Eu , 24 aprilie 2016

    Si cu esenta de rom ce facem, o bem?

  • Costina Stoinoiu , 05 iulie 2015

    Mulțumesc !

  • Luiza Rata Ban , 10 mai 2015

    bună. bravo. visul meu

    • Vasilica Ihnatiuc , 16 aprilie 2014

      foarte bun;)

    • Ion Taroiu , 26 decembrie 2013

      <3

    • COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      nu se poate pune mai putin zahar?

    • Dragus Daniela , 09 noiembrie 2013

      foarte bun;)

    • Adelina Damian-Fekete , 09 noiembrie 2013

      Mulţumesc!

    • Jude Laura , 07 noiembrie 2013

      foarte buna

    • Danutza Grapan , 26 august 2013

      buna

    • Mihaela Felicia Stefu , 28 mai 2013

      Yummy

    • Mihaela Felicia Stefu , 28 mai 2013

      Yummy

    • camelia

      camelia (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

      O sa incerc si eu reteta dvs. cred ca este o bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

      Abia astept sa o incerc... Cred ca este o bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

      Imi place tare mult ciocolata preparata in casa yumi,yumi iar reteta este grozava! Felicitari !

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2011

      deosebita reteta! spre deosebire de mihai, eu nu tin dieta! :P felicitari!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

      Foarte delicios! Pacat ca sunt in dieta.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

69 voturi

Ingrediente

  • 1 cană (200-250 ml) de apă
  • 1000 g zahar
  • 7 linguri cacao
  • 1 esenţă de rom
  • 250 g margarină /unt
  • 500 g lapte praf
  • Opţional:fructe uscate
  • fulgi etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Eu

Si cu esenta de rom ce facem, o bem?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in cupe de mar