autor:

Fara foto

» » Fripturi

Ciolan in aluat

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
1 buc. ciolan crud carnos (daca ciolanul este afumat este si mai bun), 400 gr costite afumate ( in cazul in care punem ciolan afumat, costitele le punem proaspete ), 1 capatana usturoi, 10 buc ceapa, piper boabe, sare, 2 foi dafin, piper macinat, sare, 50 ml tuica, 300 ml vin demisec sau sec, alb, , pt. aluat:, 3 oua, 1/2 kg faina, 200 gr untura, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un vas se pune faina si untura si se amesteca pana se incorporeaza untura in faina ca in imagine . Se pune cca 1/2 lingurita sare si 3 oua si se lucreaza bine, pana obtinem un aluat elastic si compact.

Se imparte in 2 buc, una din ele fiind mai mare. Cele 2 buc de aluat se vor intinde. Bucata mai mare se va aseza intr-un vas (ceaun ) uns in prealabil cu untura , iar cealalta parte se va aseza capac peste ciolan.

Cum procedam:

Pisam capatana de usturoi, ceapa o taiem marunt ( o tocam in robot ). Jumate din cantitatea de usturoi o frecam cu o lingurita de sare, iar cealalta o lasam deoparte.

Ciolanul si costitele le frecam cu usturoiul pisat si frecat cu sare si le piperam. Ungem vasul cu untura bine, si asezam in el bucata mai mare de aluat intins in asa fel incat sa urce pe peretele vasului ,aluatul mai bine de jumate.

Acum ,in aceasta faza punem jumate din cantitatea de ceapa tocata peste aluat si restul de usturoi ramas. Peste ceapa punem ciolanul si costitele. Punem peste carne restul de ceapa , piperul boabe cca 10 boabe, cele 2 foi de dafin si acum udam totul cu 50 ml de tuica de pruna si 300 ml vin alb demisec sau sec.

Acoperim cu cealalta parte de aluat intins totul in asa fel incat sa inchide ermetic, si dam vasul la cuptorul preincalzit (la nivelul cel mai de jos din cuptor). Il tinem la foc mic timp de cca 3 ore.

Cand aluatul e inegrit si crapat deasupra se scoate vasul , se da la o parte capacul de aluat si se da din nou la cuptor ptr cca 10 minute sa se rumeneasca un pic.

Se poate servi cu pireu de cartofi, cu snitele de cartofi si ciuperci nelipsind muraturile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ciocanele apetisante

Ciocanele apetisante

ciocanelele se parlesc de fulgi apoi se spala cu apa rece ,se aseaza intr-o tava peste ele se pune

3 voturi    9 comentarii
1h
Fripturi
Ceafa de porc in crusta de susan

Ceafa de porc in crusta de susan

Fierbem 10 min. ceafa de porc. Ungem bine cu sosul rezultat prin amestecarea mustarului cu mierea

4 voturi    2 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Gombos , 08 ianuarie 2014

    SIGUR E DELICIOS

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 buc. ciolan crud carnos (daca ciolanul este afumat este si mai bun)
  • 400 gr costite afumate ( in cazul in care punem ciolan afumat
  • costitele le punem proaspete )
  • 1 capatana usturoi
  • 10 buc ceapa
  • piper boabe
  • sare
  • 2 foi dafin
  • piper macinat
  • sare
  • 50 ml tuica
  • 300 ml vin demisec sau sec
  • alb
  • pt. aluat:
  • 3 oua
  • 1/2 kg faina
  • 200 gr untura
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Medalion de carne