autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ciolent ca la Hida

Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Antile


    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Antile


Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
1/2 kg de ciolan afumat de porc, 500 grame de fasole alba cu bob mare, 4 cepe medii, 2 morcovi mari, 1 pastarnac mare, 1 lingura de pasta de ardei, 75 ml de ulei, sare, piper, condiment de legume, foi de dafin, faina de porumb

Dificultate: Ridicata Timp: 6h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Ciolanul se spala cu apa rece si se tine la desarat daca este cazul, schimbandu-se periodic apa in care a stat. Dupa ce s-a desarat se pune la fiert, in apa cat sa treaca peste el, aproximativ 1 ora si 15 min. Inainte de a se amesteca cu fasolea se portioneaza in portii de marime medie.
Ceapa se toaca, zarzavaturile se curata si se taie in bucati mai marisoare (o bucata in 8 segmente) si se calesc putin in uleiul incins intr-o cratita de tuci. Dupa ce s-au calit se adauga o lingura de pasta de ardei rosu (si putin ardei iute, daca va place) , iar apoi fasolea boabe, lasata in prealabil la inmuiat cateva ore. Se amesteca pentru a se imbina aromele, dupa care se adauga apa din cea in care a fiert ciolanul, dar si apa de la robinet, pentru a nu risca sa fie prea sarata mancarea.
Se aduga foile de dafin si se gateste pana cand boabele sunt pe jumatate fierte.Daca este nevoie se mai adauga apa in plus fata de cea pusa la inceput.
In acest moment, preparam din faina de porumb, putin ulei si apa o coca asemanatoare cu cea de paine si o intindem peste vas, ca un capac, avand grija sa sigilam bine marginile, cu grija sa nu treaca peste acestea aluat, ca se arde.Grosimea aluatului gata intins trebuie sa fie de aproximativ 2 cm.
Fara a mai pune capac, dam preparatul la cuptor (incalzit in prealabil) pentru aproximativ 2 -3 ore. La foc foarte foarte mic.
Cand este gata, il servim cald, cu coca de deasupra pe post de paine.
Este o adaptare dupa un preparat evreiesc, insa contine carne de porc si nu de pasare, ca in varianta originala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolent ca la Hida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Saramura de pui

Saramura de pui

1. Se portioneaza puiul, se spala si se lasa la scurs. 2. Se coc rosiile si ardeii pe gratarul pentru

22 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de pui

Pilaf cu carne de pui

Ciocanelele se prajesc cate 5 min pe fiecare parte si se pun intr-o farfurie.Intre timp spalam orezul,

7 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Violeta , 07 mai 2016

    Evreii nu consuma porc

  • Fara foto

    Ana , 15 ianuarie 2015

    Merita! De obicei se face de Anul Nou

  • Fara foto

    Ghita (Bucatar) , 17 august 2012

    Trebuie precizat ca este o reteta evreiasca, ce se gatea cu carne de pasare (gaina sau gasca) pentru a fi cuser.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Nu înţeleg de ce e pus la Antile!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      E ceva ce merita incercat .

    • Fara foto

      Mada , 02 iunie 2010

      sa stiti ca este f bun!stiu ca am crescut acolo si bunica facea mereu bine reteta e putin diferita dar sa stitiu e o minune de mancare,merita incercata!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      foarte interesant

    • Fara foto

      Delia M. (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Nu, deoarece prin el ies aburi si il umidifica in mod constant.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Interesant cu aluatul deasupra. Dar nu iese uscat?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

6h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg de ciolan afumat de porc
  • 500 grame de fasole alba cu bob mare
  • 4 cepe medii
  • 2 morcovi mari
  • 1 pastarnac mare
  • 1 lingura de pasta de ardei
  • 75 ml de ulei
  • sare
  • piper
  • condiment de legume
  • foi de dafin
  • faina de porumb

Raporteaza reteta

Retete
de Delia M.
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe

7 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele

6 voturi    8 comentarii
20h
Mancaruri cu carne
Tort de portocale

Tort de portocale

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se

4 voturi    12 comentarii
15h
Torturi

Violeta

Evreii nu consuma porc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui shanghai