autor:

adriana gherman

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de perişoare

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
- 350 g carne tocata, in amestec, porc si vita, - 50 g orez, - 1 ou, - 2 galbenusuri de ou, - 2 morcovi, - 1 patrunjel, - 1/2 telina, - 200 g smantana, - 1 lingurita bors "Magic", - piper, - sare, - patrun jel verde, - 2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul se curata; ceapa se taie fin, patrunjelul si telina se taie cubulete, morcovul se rade pe razatoarea cu gauri mici.
Se pune pe foc o oala cu 5 litri de apa.
Carnea tocata se amesteca cu oul intreg, jumatate din ceapa taiata, orezul spalat din mai multe ape, sare, piper, boia de ardei;se ia cu lingura din compozitie, cam cat o chifteluta mica, se rotunjeste cu ajutorul unei alte linguri, si se pun in oala cu apa clocotita, unde se lasa sa fiarba la foc mic. Din cand in cand se spumeaza, pana ce supa ramane curata. Se adauga ceapa, radacina de patrunjel si telina taiate in 4.
Perisoarele se lasa sa fiarba 30 - 40 minute.
Morcovul ras se caleste in ulei 3 minute, ca sa-si dezvolte aromele si se se inmoaie, apoi se stinge cu un polonic din zeama si se desarta peste ciorba din oala. Se potriveste de sare, se adauga borsul, fiecare apreciaza cantitatea, avand grija ca la urma se va adauga si smantana . Se mai lasa 5 minute apoi se ia ciorba de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smantana , se adauga un polonic de ciorba, potrivindu-se astfel temperaturile la cele doua compozitii, ciorba si amestecul de galbenusuri, pentru a nu se taia cand se vor adauga in oala cu ciorba.
Compozitia de galbenusuri cu smantana se toarna peste ciorba din oala, se lasa sa mai dea cateva clocote. La sfarsit se pun frunze de patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare (idee Daf)

Ciorba de perisoare (idee Daf)

Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Pentru prepararea perisoarelor,amestecam carnea tocata cu o ceapa taiata marunt,1 ou,legatura de

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    adriana , 04 februarie 2010

    Nici eu nu prăjesc ceapa, numai morcovul. Jumătate din ceapă pun la compoziţia de perişoare şi jumătate o pun în oala cu supă, fără să o prăjesc, îmi pare rău dacă s-a înţeles altfel. Morcovul dat pe răzătoare îl călesc puţin pentru a da o culoare frumoasă ciorbei. De multe ori, mai ales iarna cînd se găseşte la piaţă, pun zeamă de varză în ciorbă. este foarte bună. Mulţumesc pentru comentarii şi vă mai aştept cu drag.

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    n-am mai facut de mult ciorba de perisoare mi-ai dat o idee.atata doar ca eu nu calesc nici ceapa nici morcovul.ai incercat s-o acresti vreodata cu zeama de varza?

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi place ciorbica de perisoare,doar ca eu fac perisoarele mult mai simple,fara ceapa si orez,doar carne,ou,pesmet,verdeata,sare si piper.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte buna ciorba, dar eu o fac fara sa[ prajesc ceapa, o fierb!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Imi place tare mult ciorba de perisoare...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Foarte gustoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 350 g carne tocata
  • in amestec
  • porc si vita
  • - 50 g orez
  • - 1 ou
  • - 2 galbenusuri de ou
  • - 2 morcovi
  • - 1 patrunjel
  • - 1/2 telina
  • - 200 g smantana
  • - 1 lingurita bors "Magic"
  • - piper
  • - sare
  • - patrun jel verde
  • - 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

adriana

Nici eu nu prăjesc ceapa, numai morcovul. Jumătate din ceapă pun la compoziţia de perişoare şi jumătate o pun în oala cu supă, fără să o prăjesc, îmi pare rău dacă s-a înţeles altfel. Morcovul dat pe răzătoare îl călesc puţin pentru a da o culoare frumoasă ciorbei. De multe ori, mai ales iarna cînd se găseşte la piaţă, pun zeamă de varză în ciorbă. este foarte bună. Mulţumesc pentru comentarii şi vă mai aştept cu drag.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba falsa