autor:

adriana gherman

» » , Borsuri si Ciorbe, Torturi

Ciorba a la grec

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
- 700 g carne de pui, - 3 morcovi mijlocii, - 1 radacina de patrunjel, - 1 telina mica, - 1 ceapa, - 1/2 pahar de orez, - 1 zeama stoarsa de la o lamaie, - 3 galbenusuri, - 300 g smantana, - 2 linguri de ulei, - sare, - piper, - frunze de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

94 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata marunt. Cand carnea s-a fiert se scoate, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie bucatele si se pune din nou in oala.
Zarzavatul se curata, se toaca marunt si se taie cubulete, se pune intr-o tigaie cu ulei si se soteaza pana se inmoaie; se adauga in oala cu supa si se mai fierb 10 minute.
Intre timp se spala orezul si se adauga in oala cu ciorba. Se fierb toate aproximativ 10 minut, dupa care se ia oala de pe foc .
Se separa ouale, albusurile se pun deoparte (se vor folosi la alt preparat), iar galbenusurile se bat cu zeama de lamaie si smantana; se adauga 3 polonice de ciorba din oala; amestecul de galbenusuri se va subtia si, mai important, se va aduce aproximativ la aceeasi temperatura cu restul ciorbei , lucru foarte important pentru a nu se taia amestecul de galbenusuri cand se va turna in oala cu ciorba. Se pune oala cu ciorba pe foc moale si se mai lasa 2-3 minute, dar fara sa clocoteasca, numai pentru a se lega ouale. Se potriveste de sare si piper. Deasupra se presara patrunjel tocat marunt.
In farfurie se poate servi cu cate o felie de lamaie .
Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata marunt. Cand car
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Carnea taiata marunt se pune la fiert in apa cu sare. Cand a inceput sa fiarba se inlatura spuma. Zarzavatul

8 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec

se spala bine pulpele, se pun la fiert, se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pt k fierb

6 voturi    6 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciprian Balan , 07 decembrie 2013

    este buna

  • Fara foto

    Stefan Sarba , 15 noiembrie 2013

    este o delicatesa!

  • Fara foto

    amic , 09 octombrie 2013

    aş inversa momentul introducerii in supă a orezului şi legumelor. 10 minute pentru fierbera orezului mi se par puţine.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013

      BUNATATE! !!

    • Fara foto

      Stefan Sarba , 07 octombrie 2013

      la noi in familie cand se prepara ceva deosebit se spune:"se poate manca" in ideia ca bucatarul sa nu se umfle in pene.....PSin cazul ciorbei pezentate:"se poate manca"

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      Imi place tare mult...

    • adriana gherman

      adriana gherman (Chef de cuisine) , 12 august 2010

      nu-i nici o suparare. si mie mi se intampla sa urmez intocmai o reteta si sa nu-mi iasa . de vina, spun eu, sunt ingredientele pe care le folosim. in acest caz - smantana , care este cateodata ori prea grasa ori iaurt . o zi buna!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      o bunatate

    • Fara foto

      MNK , 12 iunie 2010

      poate din cauza smantanii (data trecuta am cumparat de la tarani) dar mie nu prea mi a iesit aceasta ciorba a la grec...am facut acum 4 sapt sa zic, dupa alta reteta, si a fost un deliciu....nu stiu a cui e vina....a smantanii sau a acestei retete(precizez ca am facut intocmai dupa cum scrie mai sus). ACUM NU TE SUPERI ! ;)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Arata super bine...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

94 voturi

Ingrediente

  • - 700 g carne de pui
  • - 3 morcovi mijlocii
  • - 1 radacina de patrunjel
  • - 1 telina mica
  • - 1 ceapa
  • - 1/2 pahar de orez
  • - 1 zeama stoarsa de la o lamaie
  • - 3 galbenusuri
  • - 300 g smantana
  • - 2 linguri de ulei
  • - sare
  • - piper
  • - frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Se curăţă legumele. Baconul tăiat fâşii se prăjeşte în unt şi ulei până

25 voturi    8 comentarii
40 min
Supe de carne
Chiftelute din carne

Chiftelute din carne

Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata pentru o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura

56 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza

311 voturi    39 comentarii
1h 30 min
Prajituri

amic

aş inversa momentul introducerii in supă a orezului şi legumelor. 10 minute pentru fierbera orezului mi se par puţine.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Lela Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti