Ingrediente
- 700 g carne de pui, - 3 morcovi mijlocii, - 1 radacina de patrunjel, - 1 telina mica, - 1 ceapa, - 1/2 pahar de orez, - 1 zeama stoarsa de la o lamaie, - 3 galbenusuri, - 300 g smantana, - 2 linguri de ulei, - sare, - piper, - frunze de patrunjel
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
97 voturi
Mod de preparare
Zarzavatul se curata, se toaca marunt si se taie cubulete, se pune intr-o tigaie cu ulei si se soteaza pana se inmoaie; se adauga in oala cu supa si se mai fierb 10 minute.
Intre timp se spala orezul si se adauga in oala cu ciorba. Se fierb toate aproximativ 10 minut, dupa care se ia oala de pe foc .
Se separa ouale, albusurile se pun deoparte (se vor folosi la alt preparat), iar galbenusurile se bat cu zeama de lamaie si smantana; se adauga 3 polonice de ciorba din oala; amestecul de galbenusuri se va subtia si, mai important, se va aduce aproximativ la aceeasi temperatura cu restul ciorbei , lucru foarte important pentru a nu se taia amestecul de galbenusuri cand se va turna in oala cu ciorba. Se pune oala cu ciorba pe foc moale si se mai lasa 2-3 minute, dar fara sa clocoteasca, numai pentru a se lega ouale. Se potriveste de sare si piper. Deasupra se presara patrunjel tocat marunt.
In farfurie se poate servi cu cate o felie de lamaie .
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2013
BUNATATE! !!
Stefan Sarba , 07 octombrie 2013
la noi in familie cand se prepara ceva deosebit se spune:"se poate manca" in ideia ca bucatarul sa nu se umfle in pene.....PSin cazul ciorbei pezentate:"se poate manca"
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2012
Imi place tare mult...
adriana gherman (Chef de cuisine) , 12 august 2010
nu-i nici o suparare. si mie mi se intampla sa urmez intocmai o reteta si sa nu-mi iasa . de vina, spun eu, sunt ingredientele pe care le folosim. in acest caz - smantana , care este cateodata ori prea grasa ori iaurt . o zi buna!
vio (Chef de cuisine) , 06 august 2010
o bunatate
MNK , 12 iunie 2010
poate din cauza smantanii (data trecuta am cumparat de la tarani) dar mie nu prea mi a iesit aceasta ciorba a la grec...am facut acum 4 sapt sa zic, dupa alta reteta, si a fost un deliciu....nu stiu a cui e vina....a smantanii sau a acestei retete(precizez ca am facut intocmai dupa cum scrie mai sus). ACUM NU TE SUPERI ! ;)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Arata super bine...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Un deliciu