autor:

bubu_i

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec

Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2009

Ingrediente
- carne de pasare cu os, - 1-2 morcovi, - 1 ceapa, - albitura (pastarnac, patrunjel, telina - cate putin din fiecare), - orez, - o lamaie, - 1-2 galbenusuri, - iaurt / smantana, - patrunjel tocat, dafin, - sare, piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare, cateva boabe de piper si o foaie de dafin. Daca lasi carnea 15 minute in apa rece timp de 15 minute inainte de a o pune pe foc, e si mai bine, ptr ca astfel vor trece mai multe substante hranitoare in apa.



2. Cand apa clocoteste, se spumeaza supa si se adauga legumele curatate si taiate jumatati/sferturi. Se fierb impreuna la foc mic si acoperite pana sunt gata.



3. Se strecoara supa, carnea si legumele se scot si se pot folosi la salate - carnea se poate adauga in supa la sfarsit, daca va place.



4. Se pune din nou pe foc si se adauga orezul care se fierbe 15-20 minute. 5. Se opreste focul si se drege ciorba cu sare, zeama de lamaie, galbenus amestecat cu smantana sau iaurt si patrujel tocat. Este o nebunie! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Cureti legumele si le calesti in 2 linguri de ulei, cand legumele sunt inabusite adaugi pieptul de

17 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba a la grec cu conopida

Ciorba a la grec cu conopida

Carnea de pui ( curcan) se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in

38 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - carne de pasare cu os
  • - 1-2 morcovi
  • - 1 ceapa
  • - albitura (pastarnac
  • patrunjel
  • telina - cate putin din fiecare)
  • - orez
  • - o lamaie
  • - 1-2 galbenusuri
  • - iaurt / smantana
  • - patrunjel tocat
  • dafin
  • - sare
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de bubu_i
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare