autor:

bubu_i

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec

Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2009

Ingrediente
- carne de pasare cu os, - 1-2 morcovi, - 1 ceapa, - albitura (pastarnac, patrunjel, telina - cate putin din fiecare), - orez, - o lamaie, - 1-2 galbenusuri, - iaurt / smantana, - patrunjel tocat, dafin, - sare, piper boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1. Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare, cateva boabe de piper si o foaie de dafin. Daca lasi carnea 15 minute in apa rece timp de 15 minute inainte de a o pune pe foc, e si mai bine, ptr ca astfel vor trece mai multe substante hranitoare in apa.



2. Cand apa clocoteste, se spumeaza supa si se adauga legumele curatate si taiate jumatati/sferturi. Se fierb impreuna la foc mic si acoperite pana sunt gata.



3. Se strecoara supa, carnea si legumele se scot si se pot folosi la salate - carnea se poate adauga in supa la sfarsit, daca va place.



4. Se pune din nou pe foc si se adauga orezul care se fierbe 15-20 minute. 5. Se opreste focul si se drege ciorba cu sare, zeama de lamaie, galbenus amestecat cu smantana sau iaurt si patrujel tocat. Este o nebunie! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba a la grec cu conopida

Ciorba a la grec cu conopida

Carnea de pui ( curcan) se taie in bucati mici si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in

39 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - carne de pasare cu os
  • - 1-2 morcovi
  • - 1 ceapa
  • - albitura (pastarnac
  • patrunjel
  • telina - cate putin din fiecare)
  • - orez
  • - o lamaie
  • - 1-2 galbenusuri
  • - iaurt / smantana
  • - patrunjel tocat
  • dafin
  • - sare
  • piper boabe

Raporteaza reteta

Retete
de bubu_i
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta