autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba acra cu carne de porc

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Ingrediente
500 g de carne de porc,, 2 cepe,, 1 morcov,, 1 radacina de patrunjel,, 2 rosii sau 100 ml bulion,, 1 ardei,, 50 g orez,, 1 l zeama de varza(moare la noi in Ardeal),, 1 legatura leustean,, 200 g smantana,, 3 l apa,, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

20 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala si se taie in bucati, se pune la fiert in 3 l apa. Se spumeaza daca este cazul, apoi se adauga sare si piper, se fierbe cam 1 ora, dupa care se adauga legumele taiate marunt si orezul. Spre sfarsit se adauga zeama de varza, mai lasam sa dea cateva clocote, stingem focul si adaugam verdeata taiata marunt. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare

Bors de perisoare

Punem apa pe foc cu putina sare. In ea adaugam uleiul, morcovul ,ardeii, cartoful taiate cuburi si

12 voturi    7 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de pui ca la tara

Ciorbita de pui ca la tara

Splam bine aripioarele si le taiem in doua ,dupa care le punem la fiert in oala si cand incepe

11 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana , 10 iunie 2017

    Cand se pune rosia sau bulion, ca nu scrie ?

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    mamma mia , tare buna trebuie sa fie...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Bine zici Alexandrina, dupa atatea, de toate, ar fi buna, hai la mine la o portie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Multumesc de aprecieri, cely, ma bucur ca imi citesti si apreciezi retetele, intotdeauna am incercat sa gatesc rapid gustos si hranitor, chiar si sanatos. Carmen, multumesc pt aprecierile tale, ma bucur ca vin din partea unei experte.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Merge foarte bine dupa mancaricile grase de arbatori Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Bine ar mai merge o ciorbita acum!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Mmmm o nebunie,tare imi place cu zeama de varza.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

20 voturi

Ingrediente

  • 500 g de carne de porc,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 2 rosii sau 100 ml bulion,
  • 1 ardei,
  • 50 g orez,
  • 1 l zeama de varza(moare la noi in Ardeal),
  • 1 legatura leustean,
  • 200 g smantana,
  • 3 l apa,
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Roxana

Cand se pune rosia sau bulion, ca nu scrie ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara