autor:

moira

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba Alba

Autor: moira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
- Conopida - 1 buc.mijlocie, - ceapa - 1 buc., marime medie, - ardei rosu - 2 bucati, - telina - 1 buc, - cartofi - 4-7 buc.marime medie/mica, - patrunjel - radacina - 1buc, - sare, piper, sos de rosii/smantana cam 100 gr., - orez - 50 gr.(un pumn), - patrunjel, tarhon/leustean, - carne de porc sau bacon, dar putem pune la alegere carne de vaca cu bacon( afumatura care da aroma combinat cu gustul de conopida).

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 l.,calim ceapa,ardeiul,bacon-ul si carnea pana se schimba la culoare(CARNEA devine alba pe toate partile, aromatizate cu piperul, sare un varf de cutit), apoi adaugam apa, trei sferturi si lasam sa fiarba carnea la foc mic.

Adaugam legumele pe rand taiate cubulete la jumatatea fierberii. Se pune sosul de rosii/ pasta, sare, piper, adaugand dupa gust pana ne place.

Eu le pun cam pe toate odata si inainte de terminarea fierberii mai adaug tarhonul, orezul, smantana, sare.(eu nu pun smantana doar in farfurie sau fara).

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba Alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole alba de post

Ciorba de fasole alba de post

Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi

12 voturi    13 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba alba de pui

Ciorba alba de pui

Curatam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte

3 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • - Conopida - 1 buc.mijlocie
  • - ceapa - 1 buc.
  • marime medie
  • - ardei rosu - 2 bucati
  • - telina - 1 buc
  • - cartofi - 4-7 buc.marime medie/mica
  • - patrunjel - radacina - 1buc
  • - sare
  • piper
  • sos de rosii/smantana cam 100 gr.
  • - orez - 50 gr.(un pumn)
  • - patrunjel
  • tarhon/leustean
  • - carne de porc sau bacon
  • dar putem pune la alegere carne de vaca cu bacon( afumatura care da aroma combinat cu gustul de conopida).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Pui Aurie