autor:

moira

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba Alba

Autor: moira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
- Conopida - 1 buc.mijlocie, - ceapa - 1 buc., marime medie, - ardei rosu - 2 bucati, - telina - 1 buc, - cartofi - 4-7 buc.marime medie/mica, - patrunjel - radacina - 1buc, - sare, piper, sos de rosii/smantana cam 100 gr., - orez - 50 gr.(un pumn), - patrunjel, tarhon/leustean, - carne de porc sau bacon, dar putem pune la alegere carne de vaca cu bacon( afumatura care da aroma combinat cu gustul de conopida).

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 3 l.,calim ceapa,ardeiul,bacon-ul si carnea pana se schimba la culoare(CARNEA devine alba pe toate partile, aromatizate cu piperul, sare un varf de cutit), apoi adaugam apa, trei sferturi si lasam sa fiarba carnea la foc mic.
Adaugam legumele pe rand taiate cubulete la jumatatea fierberii. Se pune sosul de rosii/ pasta, sare, piper, adaugand dupa gust pana ne place.
Eu le pun cam pe toate odata si inainte de terminarea fierberii mai adaug tarhonul, orezul, smantana, sare.(eu nu pun smantana doar in farfurie sau fara).
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba Alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole alba de post

Ciorba de fasole alba de post

Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi

13 voturi    13 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba alba de pui

Ciorba alba de pui

Curatam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte

3 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • - Conopida - 1 buc.mijlocie
  • - ceapa - 1 buc.
  • marime medie
  • - ardei rosu - 2 bucati
  • - telina - 1 buc
  • - cartofi - 4-7 buc.marime medie/mica
  • - patrunjel - radacina - 1buc
  • - sare
  • piper
  • sos de rosii/smantana cam 100 gr.
  • - orez - 50 gr.(un pumn)
  • - patrunjel
  • tarhon/leustean
  • - carne de porc sau bacon
  • dar putem pune la alegere carne de vaca cu bacon( afumatura care da aroma combinat cu gustul de conopida).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Zama de curechi proaspat
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide