Ciorba ardeleneasca cu pui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba ardeleneasca cu pui

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui ( am folosit aripioare si spate )
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita boia dulce
  • Putin ulei ( 2-3 linguri )
  • 200 ml smantana
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • Putina telina verde ( tulpina )
  • 2 galbenusuri de ou mici
  • Condimente de pui
  • Otet dupa gust
  • Sare
  • Piper
  • (Optional puteti adauga tarhon si/sau otet de tarhon in locul celui normal si 1 lingura de orez pe care il adaugati cand dati ciorba la o parte de pe foc.)

Mod de preparare

Taiati legumele marunt si le caliti cateva minute in uleiul incins.

Adaugati bucatile de pui spalate si uscate cu prosoape de hartie si le caliti si pe ele 2 minute.

Adaugati jumatate de cescuta de apa si puneti un capac pe oala. Lasati 10 minute.

Dupa cele 10 minute adaugati boiaua, jumatate din patrunjel, condimentele ( knorr, delikat daca folositi sau alt condiment de pui pt supa ) si 2 litri de apa si lasati sa fiarba acoperit cu un capac pe jumatate timp de 30 de minute.

Amestecati galbenusurile cu smantana intr-un castron si turnati 2 polonice din ciorba fierbinte. Amestecati bine si turnati totul inapoi in oala.

Potriviti de sare si piper si adaugati otetul.

Tocati restul de patrunjel marunt si adaugati-l in ciorba si luati oala de pe foc.

Serviti cu ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise