autor:

Melian

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca cu pui

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
500 gr carne de pui ( am folosit aripioare si spate ), 1 morcov, 1 ceapa mare, 1 lingurita boia dulce, Putin ulei ( 2-3 linguri ), 200 ml smantana, 1 legatura de patrunjel, 1 radacina de telina, Putina telina verde ( tulpina ), 2 galbenusuri de ou mici, Condimente de pui, Otet dupa gust, Sare, Piper, (Optional puteti adauga tarhon si/sau otet de tarhon in locul celui normal si 1 lingura de orez pe care il adaugati cand dati ciorba la o parte de pe foc.)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

14 voturi

Mod de preparare

Taiati legumele marunt si le caliti cateva minute in uleiul incins.
Adaugati bucatile de pui spalate si uscate cu prosoape de hartie si le caliti si pe ele 2 minute.
Adaugati jumatate de cescuta de apa si puneti un capac pe oala. Lasati 10 minute.
Dupa cele 10 minute adaugati boiaua, jumatate din patrunjel, condimentele ( knorr, delikat daca folositi sau alt condiment de pui pt supa ) si 2 litri de apa si lasati sa fiarba acoperit cu un capac pe jumatate timp de 30 de minute.

Amestecati galbenusurile cu smantana intr-un castron si turnati 2 polonice din ciorba fierbinte. Amestecati bine si turnati totul inapoi in oala.

Potriviti de sare si piper si adaugati otetul.
Tocati restul de patrunjel marunt si adaugati-l in ciorba si luati oala de pe foc.

Serviti cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de pui

Ciorba ardeleneasca de pui

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se

30 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca cu pui

Ciorba ardeleneasca cu pui

Carnea am spalat-o si am pus-o la fiert in 2 litrii de apa, in acest timp se spumuieste. Am adaugat

10 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nikolas Badea , 21 septembrie 2015

    lamaia sau borsul :)))

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2014

    Imi plac mult ciorbele,dar folosesc iaurt si lamaie nu smantana si otet.

  • Fara foto

    Alexutza Ana Maria , 02 august 2014

    mai sanatoasa este lamaia decat otetul i-mi place mai mult lamaia

    • Fara foto

      Cristian Knepp , 13 noiembrie 2013

      mai sanatoasa este lamaia decat otetul i-mi place mai mult lamaia

    • Fara foto

      Radu Olimpia , 12 noiembrie 2013

      DACA ESTE ARDELENEASCA AROMA VERDE IO TARHONUL SI PUTETI SA PUNETI SI PUTIN USTUROI SAU PUTETI DA AROMA CU LEUSTEAN

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Ionut Alexandra , 31 octombrie 2013

      yami

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

14 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui ( am folosit aripioare si spate )
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita boia dulce
  • Putin ulei ( 2-3 linguri )
  • 200 ml smantana
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • Putina telina verde ( tulpina )
  • 2 galbenusuri de ou mici
  • Condimente de pui
  • Otet dupa gust
  • Sare
  • Piper
  • (Optional puteti adauga tarhon si/sau otet de tarhon in locul celui normal si 1 lingura de orez pe care il adaugati cand dati ciorba la o parte de pe foc.)

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Imi plac mult ciorbele,dar folosesc iaurt si lamaie nu smantana si otet.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume cu corcoduse